Çanakkale genelinde tarım alanlarına konulan konteynırlar sayesinde 28 bin 500 kilogram ilaç ve benzeri ambalajları toplanarak bertaraf edildi. Yıllardır ilaç ambalajlarının tarım alanlarına zarar verdiği konuşuluyordu.

Havaların ısınması ile beraber tarım alanlarındaki çalışmalar da devam ediyor. Bu çalışmalar sırasında ortaya çıkan atıkların çevreye zarar vermemesi için çalışma yapılıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 'Bitki Koruma Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanarak Bertaraf Edilmesi' projesi, başarıyla devam ediyor. Proje kapsamında, Bayramiç, Ezine, Merkez, Eceabat, Biga ve Lapseki ilçelerinde 138 köy ve mahallede 302 konteyner yerleştirilerek, 28 bin 500 kilogram ambalaj atığının bertarafı gerçekleştirildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çevre koruma ve sürdürülebilirlik alanında önemli bir adım atarak 'Bitki Koruma Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanarak Bertaraf Edilmesi' projesini genişletiyor.

Projede, Bayramiç, Ezine, Merkez, Eceabat, Biga ve Lapseki ilçelerinde 138 köy ve mahallede toplam 302 konteyner yerleştirilerek, 28 bin 500 kilogram ambalaj atığı toplanarak bertaraf edildi. Bu adım, tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğini artırmayı ve çevre dostu uygulamaları teşvik etmeyi hedefliyor.

 

Mine Yel

Foto: BHA