Çanakkale merkeze bağlı Dardanos tatil bölgesi, aynı zamanda Çınarlı Köyü sınırları içinde yer alıyor. Köy muhtarlığına ait olan ve deniz kenarında yer alan Kale Kafe Kampı, ihale yoluyla kiralandı. Yıllık Kira Muhammen Bedeli yıllık 840.000 TL’ den 5 Yıllığına ihale’ ye çıkarılan Kale kafe kamp’ın ihalesi, Çınarlı Köyü Köy Konuk Odasında açık teklif usulü gerçekleşti. İhaleye girecek olan firmalardan Restoran, Kafeterya veya Lokanta işletmeciliğiyle iştigal ettiklerine dair belge istenenirken daha öncede muhtarlık tarafından kiraya verilen işletme Dardanoslular başta olmak üzere vatandaşlara hizmet sunuluyordu. Çınarlı Köyüne bağlı Dardanos’ta bulunan Kale Cafe Kamp ihalesi gerçekleşti. Beklenilenin aksine ihaleye katılım düşük oldu. Çınarlı Köyü Muhtarlığında düzenlenen ihaleye mevcut kiracı Kadir Kılıç ve Kepezli işletmeci Muammer Barışkan katıldı. İhaleye “Kale Kafe” aylık 80 bin TL, yıllık 960 Bin TL’ye açık arttırma usulü ile 5 yıllığına eski kiracısı Kadir Kılıç tarafından yeniden kiralandı.

Çınarlı Köyü Muhtarı Tahsin Tezgören ihale hakkında bilgi vererek, “İhaleye katılımın daha yüksek olacağını düşünüyordum. İhaleye 2 kişi girdi. Mevcut kiracı Kadir Kılıç ve Kepezli işletmeci Muammer Barışkan ihale şartnamesini tamamlayarak katıldılar. İhaleyi Kadir Kılıç kazandı. Azalarımızla birlikte toplanarak ihaleyi kesinleştireceğiz. İhaleye 70 bin TL’den çıktık ve 80 bin TL’de kaldı. Sözleşmemizi 5 yıllık yapacağız. İhaleden gelecek para ile içme suyu ve sağlık evi projemizi hayata geçireceğiz. İl Sağlık Müdürlüğünde onay aldık. Ayrıca Dardanos’ ta bir Halk Kafe projemiz var onu da kısa zamanda hizmete açmayı planlıyoruz’ dedi.

İhaleyi alan Kadir Kılıç ise, yeniden tesisin sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, hizmet kalitesini artırarak misafirlerine en iyi şekilde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

Mine Yel

Foto: BHA