Çanakkale Belediyesi ile TÜM BEL-SEN memur maaşları için anlaşmak için bir araya geldi. Çanakkale Belediyesi ve TÜM BEL-SEN arasında yapılan görüşmelerin ardından Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle anlaşma yapıldı.

Sözleşme imza törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, TÜM BEL-SEN Çanakkale Şube Başkanı Bülent Barın ve sendika üyeleri Çanakkale Belediyesi memurları katıldı. Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan   “Bu toplu iş sözleşmesi, Çanakkale Belediyesi’nde çalışan 333 memur, Katı Atık Yönetim Birliği’nde çalışan 6 memur arkadaşımız olmak üzere toplam 339 memur için sosyal denge tazminatı en yüksek devlet memuru aylığının, tavan tutarının yüzde 120’si olan 8 bin 693 TL ödenecektir.

Tüm memur personellerimize yemek yardımı olarak 2024  yılının her ayının 15’i  yine bağış ile birlikte çalıştıkları gün sayısı kadar günlük net 150 TL ödenecek. Ve 24  saat esasına göre görev yapan itfaiye memur personeline 3 öğün yemek ücreti bedeli olarak itfaiye memuru çalışanlarına çalıştıkları gün sayısı kadar 2  öğün net 150  TL. 3.’sü için ise net 100 TL ödenecektir. Yani burada itfaiye memuru personeline  üçüncü yemek için ücret ayırmış oluyoruz.  Belediyemize fiilen görev yapan ve nikah memurlarına haftalık çalışma süresini tamamlamak kaydıyla sosyal devlet tazminatının yüzde 10 oranının karşısı olan 867   TL verilecek.  Vezne memur arkadaşlarımız para işiyle uğraşıyorlar. Onların her an bir açık verme durumu olabilir, risk taşıyorlar.  Dolayısı ile  Veznedar ve nikah memurlarına haftalık çalışma süresini tamamlamak kaydı ile 867 TL her ay sorumluluk ücreti ödenecektir.  Bu genel şartlar doğrultusunda TÜM BEL-SEN ile anlaşmamızı imzaladık. Ben şimdiden memurlarımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

TÜM BEL-SEN Başkanı Bülent Barın ise “Öncelikle sözleşmenin çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizler sendika olarak 25 kişilik meclis kurduk. Bir aylık bir çalışma süreci sonunda bir taslak hazırladık. Belediye yönetimi ile karşılıklı görüşmelerimiz oldu. Bu süreçte sendika meclisinde bulunan arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tabi ki en büyük teşekkürü de Başkan Gökhan’a ediyorum. Yüzde 120 tavan sınırın yanında da çeşitli iyileştirmeler ile ekonomik açıdan da çalışanlara bir katkımız oldu sözleşmemizde” dedi.

 

Konuşmalardan sonra her iki taraf yeni sözleşmeye imza attı. yeni sözleşme ile beraber en düşük memur maaşı 35 bin TL’den 42 bin TL oldu.

Bünyamin Nami Tonka