Ayvacık ilçesi açıklarında 5 lastik botta bulunan 69’u çocuk 169 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri Ayvacık ilçesi açıklarında 5 farklı noktada kaçak göçmenlerin olduğunu tespit etti. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Botları tarafından lastik botlarda bulunan 69’u çocuk 169 kaçak göçmen yakalandı. Karaya çıkarılan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

 

Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Göçmen Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; Çanakkale Merkez Çınarlı Köyü ormanlık alanda ve Ezine İlçesi Tavaklı Köyü İskele Mevkiinde yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda: M.Ş.T., H.N., T.Ş., Y.P. ve H.B. isimli şüpheli şahıs,  54 AKC 032, 17 T 0080 ve 17 T 0085 plakalı araçlar, (1) adet bot ve bot motoru ile birlikte toplam 182 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan 5 organizatörden 3’ü tutuklandı, 2’si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ele geçirilen araçlar ile bot ve bot motoru yed-i emine teslim edildi, yakalanan göçmen şahıslar idari işlemlerinin tamamlanmasına müteakip, Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

 

Mine Yel