Son günlerde Çanakkale genelinde etkili olan yağış, fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Dışarı pek çıkamayan vatandaşlar, haftasonu hava durumun ne olacağı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale’nin hava tahmin raporunu da paylaştı. Kurumdan alınan bilgiye göre; bugün hava parçalı bulutlu olacak. Bazı bölgelerde az da olsa yağış olacak ve hava sıcaklığı soğuk olacak. Cumartesi günü hava 4-9 derece arasında değişecek. Pazar günü ise hava biraz daha ısınacak. Zaman zaman parçalı bulutlu bazen de güneşli olacak olan havanın sıcaklığı ise 3-12 derece arasında değişecek. Bu Pazar günü Pazar günü yağış kenti terk edecek; hava az bulutlu ve açık olacak. 

Sıcaklıklar; Pazar gününden itibaren artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Rüzgar ise kuzeyden yer yer kuvvetli esecek;  rüzgarın fırtına hızına ulaşması beklenmiyor.

Pazartesi gününden itibaren hava güneşli olacak. Güneşin kendini göstermesi ile beraber sıcaklık pek değişmeyecek. Hava sıcaklığı 3-15 derece arasında değişecek. Hava sıcaklığı bir hafta sonra cumartesi günü biraz artması bekleniyor.

 

Arzu Baladur