İl Özel İdare toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Balıkesir ve Çanakkale ilinde faaliyet gösteren gerekli şartları sağlayan kamu idareleri, belediyeler, üniversiteler, dernek ve vakıflar, odalar ve borsaların temsilcileri ile tüzel kişiler ve uluslararası kuruluş temsilcileri katıldı.

 

“Daha rekabetçi ve akıllı bir Avrupa”, “daha yeşil, sıfır karbon ekonomisine doğru daha düşük karbon tüketimine yönelen ve dirençli bir Avrupa”, “Avrupa sosyal haklar sütununu uygulayan daha sosyal ve kapsayıcı bir Avrupa” ve “yönetişimde iş birliği” başlıkları altında programa katılan ülkelerdeki kurumlarla ortaklık kurarak 28 Mart 2024 tarihine kadar proje başvurularının alınacağı Avrupa Birliği Interreg Çağrısı tanıtım toplantısında;

 

AB İşleri Uzmanları Övünç Güneş ve Ceyhan Çiçek tarafından programın başvuru rehberi, kuralları, proje hazırlama ve değerlendirme süreci ile proje belgelerine ilişkin katılımcılara ayrıntılı bilgilendirme yapıldı.

 

Türkiye'den Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yer alan Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin yararlanacağı Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi iş birliği programının TR22 bölgesi tanıtım toplantısı, katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

 

Haber Merkezi