Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, ve Türkiye Gaziler Derneği, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çatışmalarda hayatını kaybeden kahraman askerler için bir mevlit programı düzenledi. Mevlidin ardından, şehitlerin anısına dualar edildi.

Aralık ayında Pençe-Kilit bölgesinde meydana gelen terörist sızma girişiminde, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 12 askerimiz şehit düşerken, aynı bölgede Ocak ayında da 9 askerimiz aynı kahramanlıkla şehit olmuştu. Çanakkale'de bir araya gelen dört dernek, şehitleri anmak ve dualarla yâd etmek amacıyla bir mevlit programı düzenledi.

Programda, şehitlerin fedakârlıkları ve vatanları uğruna verdikleri mücadele vurgulanarak, katılımcılar şehitler için dua okudu. 

Mevlit programı sonrasında açıklama yapan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Eminettin Ergin, “Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekât Bölgesinde, 21 kahramanımız, PKK terör örgütü tarafından şehit edilmiştir. Bu menfur saldırıları lanetliyoruz. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanan aziz vatanımızın başı sağ olsun. Bu büyük acı, hepimizi yaktı kavurdu, üzüntümüz ve öfkemiz büyük. Askerler, asker ocağına katıldıklarında, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nun 37’nci maddesine göre yemin ederler. Askerliğin namusunu, Türk Sancağının şanını canlarından aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda hayatlarını seve seve feda eyleyeceklerine, namusları üzerine ant içerler. İşte bu 21 kahraman Mehmetçik de gözlerini kırpmadan bu yemine sadık kalarak, hayatlarını hiç düşünmeden feda etmişlerdir. Ruhları şad olsun. Kısa sürede aynı bölgede iki ayrı olayın benzer şekilde meydana gelmesi dikkat çekicidir. Olayın araştırılacağına ve sebeplerinin ortaya çıkarılarak ders alınacağına inancımız tamdır. Şehitler verildikten sonra, etkisiz hale getirilen terörist haberleri kamuoyunu rahatlatıyor, ancak, istihbarat alınarak, olay vuku bulmadan teröristlerin ortadan kaldırılması da kamuoyunun beklentisidir. Kahraman silah arkadaşlarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Vatan savunmasında hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Mine Yel