Kurak geçen bir yılın ardından yağışlı hava hızlı geldi. Peşe peşe yağan yağmur, havaların soğuması ile beraber yerini kara bıraktı. Kısa süre önce iki gün üst üste kar yağdı. Çanakkale şehir merkeze az da olsa yağan kar, yüksek kesimlerde etkili oldu. Kar deyince ilk akla gelen yerlerden biri de Lapseki ilçesindeki Dumanlı dağı. İlçeye 20 km uzaklıktaki dağ, karın üzerinde kaç gün geçmesine rağmen erimemiş. Karla kaplanan bölgede çok güzel manzaralar da oluşmuş.

Bu güzel karlı havanın tadını çıkarmak için Çanakkale Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü, bölgede kar yürüyüşü düzenledi. Kulüp üyeleri sabah araçla önce Lapseki’ye oradan da Dumanlı dağına gitti. Yolda kar bulunmazken, geri kalan alanın tamamı beyaza burunmuş. Karla kaplanan alanda, spor severler önce hiç kimsenin girmediği bölgede kısa bir yürüyüş düzenledi. Burada bol bol eğlenen ve fotoğraf çeken ekip, daha sonra dağın en zirvesinde bulunan gözetleme kulesine yürüyüş rotası çevrildi.

Gözetleme kulesi yolun tipi ile tamamen dolması dikkat çekti. Dağa doğru tırmandıkça tipiden dolayı adeta küçük kar dağları oluşmuş. Kara bata çıka ekip gözetleme kulesine vardı. Burada mola veren ve bol bol fotoğraf çeken ekip daha sonra geri dönüşe geçti. Yürüyüşü bitiren ekip daha sonra mesire alanına geçerek burada mangalda sucuk pişirdi. Kar üstünde sucuk pişirerek güzel vakit geçiren ekip, akşama doğru Çanakkale’ye geri döndü.

Mehmet Güler