Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak eski vekil Jülide İskenderoğlu’yu tercih etti. İskenderoğlu ile beraber sahneye çıkan AK Pati Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ilk tebrik edenlerden biri oldu. Gider, sosyal medya hesabında “Geçmiş dönem Milletvekilimiz, Partimiz MKYK Üyesi Jülide İskenderoğlu Çanakkale Belediye Başkan Adayımızdır.  Hizmete susamış Çanakkale Halkımızın karşısına, hizmet insanıyla çıkıyoruz. Hayırlısı ile zaferi bekliyoruz.” notu paylaştı.

 

Yerel seçimlere doğru hızla giderken ilde en fazla merak edilen partilerin Çanakkale Belediyesi için kimi adayı göstereceği olmuştu. Bir bir açıklanan adaylarla o merak da giderildi. Son olarak adayı açıklayan parti AK Parti oldu. AK Parti, ismi uzun zamandır geçen eski milletvekili Jülide İskenderoğlu’yu aday gösterdi.

 AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Tanıtım Toplantısı’nda partinin aralarında Çanakkale’nin de bulunduğu 26 kentteki belediye başkan adayları açıklandı.

Tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her anı eser ve hizmet siyasetiyle dolu dolu geçen 21 yılı aşkın süredir iktidarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak Cumhur İttifakı'yla da Meclis'te çoğunluğu elde ederek, milletimizden 5 yıl daha yetki aldık. Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Merkezi yönetimde ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri belediyelerdeki başarılarla taçlandırmadan Türkiye Yüzyılı hedefimizin eksik kalacağına inanıyoruz." dedi.

Partisinin kuruluşundan sadece 15 ay sonra girdikleri 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletin teveccühüyle iktidara geldiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her anı eser ve hizmet siyasetiyle dolu dolu geçen 21 yılı aşkın süredir de iktidarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak Cumhur İttifakı'yla da Meclis'te çoğunluğu elde ederek, milletimizden 5 yıl daha yetki aldık. Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Merkezi yönetimde ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri belediyelerdeki başarılarla taçlandırmadan Türkiye Yüzyılı hedefimizin eksik kalacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Muhalefet partilerindeki belediyelerin kötü yönetilmelerinin faturasını da milleti mağdur etmemek adına yeri geldiğinde kendilerinin ödemek mecburiyetinde kaldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi ve şehirlerimizi böyle bir iklimle karşı karşıya bırakmaya hiçbirimizin hakkı yoktur. Öyleyse bunun için adaylarımızı tespit ederken şehirlerinin her anında hep yanında olacak ehil isimlerden oluşmasına bilhassa dikkat ettik.

Gençler, fazla zamanımız yok. 31 Mart'a kadar 'Durmak yok yola devam.' diyoruz. Muhalefetin ideolojik dayatmaları ve korku siyaseti sebebiyle hak ettikleri hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlarımıza 'Mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin.' diyoruz. Nerede yaşarsa yaşasın hiç kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. İşte bu anlayışla kendini değil kentini düşünen, laf değil proje üreten, bahane değil çözüm peşinde koşan, kendi hayatını değil halkın hayatını kolaylaştıran, kibirle değil, tevazuyla hareket eden velhasıl kendi bireysel amaçlarının değil şehrinin ve orada yaşayanların gündemiyle yatıp kalkacak, kendini şehrine hizmet etmeye vakfedecek belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz." dedi.

 

AYHAN GİDER İLE BERABER SAHNEYE ÇIKTI

Buradaki toplantıda ismi açıklanan Jülide İskenderoğlu, Ayhan gider ve Çanakkale teşkilatı ile sahneye çıktı. Cumhurbaşkanı ile hatıra fotoğrafı çekilen ekip Çanakkale’de belediyeyi kazanmak için geri döndü. Adayın belli olmasından sonra ilk mesaj yayınlayanlardan biri de Gider oldu. Sosyal medya hesabında İskenderoğlu’nun fotoğrafını paylaşan Gider altına şu mesajı yazdı; “Geçmiş dönem Milletvekilimiz, Partimiz MKYK Üyesi Jülide İskenderoğlu Çanakkale Belediye Başkan Adayımızdır. Hizmete susamış Çanakkale Halkımızın karşısına, hizmet insanıyla çıkıyoruz. Hayırlısı ile zaferi bekliyoruz.”

 

Mine Yel

Foto: AK Parti