Geçen yıldan başlayan kuraklık bu yıl da devam etti. Son baharın bitiminde yağmur başladı. Kasım ayının son haftasında Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de şiddetli geldi. Yağış Çanakkale genelinde belli aralıklarla belli bölgelerde sele dönüştü. Bir çok ilçede zararlar büyük oldu. Yenice, Ayvacık, Çanakkale merkezde evler su altında kaldı. Daha sonra bu sefer fırtına kendisini gösterdi. Fırtına nedeniyle deniz adeta karaya çıktı. Fırtına nedeniyle Dardanos bölgesinde iskeleler yıkıldı, kayıklar battı.

Hemen ardından bu sefer fırtına Ayvacık ilçesini vurdu. Ayvacık ilçesinin koylarında bulunan tatil ve turistik alanlar fırtınadan dolayı zarar gördü. Fırtına Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde de denizdeki dalgaları sahil kesimine taşıdı. Sahil kesimi de dalgalar ve fırtına nedeniyle büyük zarar gördü. Buradaki yaralar sarılmadan bu sefer yağmur Yenice ilçesini vurdu. Yenice ilçesinde de evleri sular altında kaldı, tarım arazileri suyla kaplandı ve yollar çöktü. Buradaki zarar tespit çalışması da devam ediyor.

Bu felaketlerden sonra iki gündür normal devam eden hava, Pazartesi günü geri dönüyor. Pazartesi hava yağışlı olacak. Salı hava normale dönecek ve ardından Çarşampa ve Perşembe günleri hava yine yağışlı olacak.

Tuba Demirtaş

Foto: BHA