Yenice ilçesinde 5 gün boyunca beli aralıklarla devam eden yağmur sele dönüştü. Sel felaketleri, evleri su altında bıraktı, yağmurdan 25 köy etkilendi ve ilçede 10 bin dekarlık alanda zarar oluştu.

 

Çanakkale genelinde bu hafta etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkilediği gibi ilçeye büyük maddi hasar da verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale ve ilçeleri için fırtına ve sağanak uyarısı yaptı. Uyarının ardından kentte sağanak etkili oldu. Yenice ilçesinde ise 5 gün boyunca aralıklarla etkili olan sağanakta 25 köy selden etkilendi. İlçeye bağlı Akçakoyun köyünde sel oluştu, çok sayıda evi su bastı. Evlerdeki eşyalar ise sel suları nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Hasar tespit için Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgede çalışma başlattı. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 bin dekarlık alanda zarar meydana geldiği öğrenildi.

EVLER SU ALTINDA KALDI

Gece başlayan şiddetli yağmur, bir süre sonra bölgeyi göle çevirdi. Sel kısa sürede evlere girmeye başladı. İlçede altyapının zayıf kalması sonucu evlerin içi su doldu. Vatandaşlar bir yandan evlerindeki suyu tahliye ederken diğer taraftan eşyalarını korumaya başladı. İlçede birçok ev su altında kaldı.

ARAZİLER SU ALTINDA KALDI

İlçede sudan zarar gören alanlardan biri de araziler oldu. Çanakkale’nin en çok çiftçilik yapılan ilçelerden biri olan Yenice’de önemli tarım alanları bulunuyor. Kapya biberi başta olmak üzere çilek ve birçok tarım ürünü ile ilçenin en önemli geçim kaynağı tarım. Küçük olan ilçede tarım önemli bir noktada. İlçenin ekonomisinin ana direği olan tarlaların su altında kalması ise çiftçilere büyük zarar verildi. İlçede zarar tespit çalışması yapılıyor.

 

Atakan Alkış

Foto: BHA