Çanakkale Belediyesi için AK Parti ve CHP’de aday adayları başvuruları devam ederken, ortaya ilginç bir durum çıkıyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın aday olmayacağı kesinleşmesi ile CHP’de aday adayı başvuru bolluğu yaşanıyor. Diğer tarafta en güçlü rakip olan AK Parti’de ise 2 aday adayın başvuruda bulunması dikkat çekti.

 

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Çanakkale’de gözler Çanakkale Belediyesi’nde. Yıllardır Çanakkale Belediyesi’ni CHP yönetiyor. Son 21 yıldır da Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, aynı koltukta. Başkan Gökhan’ın bu dönem de aday olup olmayacağı merak ediliyordu. CHP’de yaşanan değişimle beraber Ülgür Gökhan’ın aday olmayacağı da yavaş yavaş netleşti. Gökhan, aday olmayacağını bugün düzenleyeceği basın toplantısında açıklaması bekleniyor.

Gökhan’ın aday olmayacağı uzun süre önce yavaş yavaş netleşmesi üzerine CHP’den Çanakkale Belediyesi’ne aday aday başvurusu yapanların sayısı da arttı. CHP’den Çanakkale Belediyesi için aday adayı başvurusu yapan ve yapacaklarla beraber şuanda 4 kişinin ismi geçiyor. Bu sayının artması bekleniyor. Daha önceki dönemlere Başkan Gökhan’ın isminin karşısında kimsenin şansı olmadığı için aday adayı başvurusu yok denecek kadar azdı. Bu dönem Başkan Gökhan aday olmayacağı için aday aday bolluğu yaşanıyor CHP’de

AK PARTİ’DE 2 BAŞVURU YAPILDI

CHP’den Çanakkale Belediyesi’ni almak için yılladır çalışma yapan AK Parti’de ise ilginç bir durum yaşanıyor. AK Parti’den yıllardır hep aday adayı başvuru sayısı çok olurdu. Özellikle bu dönem AK Parti’den belediye başkan aday adayı bolluğu yaşanması bekleniyordu. Şimdiye kadar 2 ismin başvurması ise dikkat çekti. Bu Pazar günü AK Parti 2 isimle temayül yoklaması yapacak. Çanakkale Belediyesi için AK Parti’de sadece 2 aday adayın olması ise şaşırtıyor. AK Parti, bu isimlerin dışında da genel merkez tarafından bir ismi Çanakkale Belediye Başkan Adayı gösterebilir. Öte yandan AK Parti Çanakkale genelinde 40 civarına kişinin belediye başkan aday adayı başvuru yaptığı öğrenildi.

 

Mehmet Güler