Gelibolulu Tekin ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan dört yaşındaki Merve Tekin’in  hastalıkla mücadelesi  doğuştan başladı. Merve 2 aylık olana kadar ters giden bir şeylerin olduğunun farkına varan AİLE, çocuğunu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne götürdü. Yapılan testler sonunda SMA TİP 1 hastası olduğu ortaya çıktı. Bu rapor sonucu ile yıkılan aile, tedavisi için hemen çalışmalara başladı.

Tekin ailesi minik kızları Merve’nin yaşama tutunmasını sağlamak için Çanakkale valiliği onaylı kampanya başlattı. Merve’nin tedavisi için gerekli olan 2 Milyon dolar tutarındaki tedavi ücretinin toplana bilmesi için Gelibolu’da ki Sivil Toplum Kuruluş ve Dernek bir araya gelerek, Merve’ye umut olmak için onun yaşamasına yardımcı olmak  için çeşitli kampanyalar, geceler, kahvaltılar, tiyatrolar ve eğlenceler düzenleyip, kapı kapı gezerek, tüm gelirleri Merve Tekin’in hesabına kalacak olan girişimleri başlattılar. Merve’nin hayata tutunabilmesi için kampanyalar  Çanakkale merkez başta olmak üzere bir çok ilçede gönüllüler tarafından yürütülmeye devam ediliyor. Mimik Merve’nin hayata tutunabilmesi için Merve’nin fotoğrafının olduğu 500 adet özel kumbaralar ve bağış stantları yaptırıldı ve bu stantlar Çanakkale merkez ve ilçelerde işlek caddelere gönüllüler tarafından konularak Merve için bağış toplanıyor. Ayrıca minik Merve’ye SMS üzerinden bağışların yapılabilmesini saplamak için 2809 numarasına SMS atarak 1 SMS 20 TL olarak bağış yapılması kolaylığı sağlandı.

SMA hastası Minik Merve’nin 2 milyon dolarlık tedavi ücretinin toplanması için bağış kampanyaları devam ederken Merve’nin hayata tutunabilmesi yapılacak olan tedavinin ücretini toplaya bilmek için için Babası Ferdi Tekin çalmadık kapı bırakmadı. SMA Tedavisini alamayan Türkiye’nin yaşı en büyük çocuğunun Merve olduğunu ifade eden Baba Tekin “Tedaviyi alamayan, Türkiye’de SMA tedavisini alamayan en büyük çocuğu Merve. Şu an kampanyamızı bir platform ele aldı. “Bir Euro Bir İnsan” platformu ile Yardım kampanyasını beraber devam ettiriyoruz. Kampanyamızda bir ivme sağladı. Bugün itibariyle %85’ teyiz. Hedefimiz  ile on beş gün içinde Merve’nin tedavisi için gereken miktarı tamamlamak. Hem “Bir Euro Bir insan” platformu hem de ben ve gönüllülerimiz Merve’nin hayatını kurtaracak olan yardım kampanyasını hızla sürdürmeye devam ediyoruz. Hep beraber bu mücadeleyi sürdürüp  kampanyamızı tamamlayıp Merve'yi tedavisine kavuşturmak için çabalıyoruz. Tedavisi için gerekli olan son %15’lik kısmının tamamlanması için tüm gönüllülerimiz ve Bir Euro Bir İnsan platformu var gücü ile çalışmaya devam ediyoruz. Yardım kampanyasının tamamlanmasına yardımcı olmak için Gelibolu'da Koşular Parkı'nda 21 Kasım Salı günü saat 11.00’ de başlayacak bir kermes organizasyonu var. Aynı zamanda da buradaki ritim grubu darbuka ritim grubu kermese katılıp Merve'ye destek verecek. Bu kermeste Merve’nin tedavisi için gerekli olan para miktarının %15 ‘nin tamamlanması için destek olacak.

İki yıllık bir mücadele var. Gönüllüler ve yardımseverler İnanın sokaklarda kapı kapı kumbara dolaştırdı, kermesler düzenledi, kampanya için oluşturulan yardım stantlarında görev aldı, okullara dakerme3s düzenledi. Bizim halkımız yüreği o kadar güzel ki. Merve'yi bağırlarına bastı. Çok duygulu anlar yaşadık. Merve'nin bir abisi var. Bir ablası var. Bir euro bir insan platformu, geçen perşembe akşamı kampanyaya destek olmak için Merve’nin ismini açıkladığında abisi ve ablası beş yıldır ilk defa mutlu olduklarını söylediler. Bu sözler üzerine çok duygulandım. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Yardım kampanyasını gece gündüz devam ettirdik. Yardım kampanyasını %85’e getirdiğimiz için büyük bir mutluluk yaşarken kampanyanın %100’e ulaşması içinde motivasyonumuzu kaybetmeden çalışmaya destek aramaya devam ediyoruz. Mutluluğumuzu kelimeler ile ifade edemiyorum. Duygu patlaması yaşadık, ya iyi olacak inşallah. Bundan sonra da süreç iyi olacak. Merve’nin tedavisine ulaştırmak için Çanakkale valiliği izinli kampanyamızın ikinci izin süresinin dolmasına 24 gün var. Bu süre içerisinde kampanya tamamlanırsa Merve’nin hastalığının tedavisi için gereken para miktarı Dubai deki hastaneye transfer edilecek. Tüm gönüllülerimiz ile tedavi miktarı olan 2 milyon doları toplamaya çalışıyoruz. Çok yoğun bir süreçte geçirdik. Bu süreç içerisinde herkes Merve’nin tedavisinin yapılabilmesi için ellerinden gelen desteği verdiler. Ama halkımızdan yine son bir destek bekliyoruz. Merve’yi hayata döndürecek tedavinin Dubai’de yapılabilmesi için yardım kampanyamızın % 85’ini tamamladık Merve’ nin hayatta kalmasına %15’lik bir dilim kaldı. Halkımızdan tek isteğimiz son bir gayretle Merve’yi Dubai’deki hastaneye göndermek için gerekli olan % 15 lik kısmın toplanması. Merve’nin hayatını kurtaracak kampanyada son bir katkı bekliyoruz lütfen tüm halkımız, tüm Çanakkaleliler bizlere son bir destek versin ve kısa sürede Merve'mizi tedavisine ulaştıracağız inşallah.”

Arzu Baladur

Foto: BHA