Yıllardır görmediğimiz tablo Ankara’da TBMM’de Çanakkale için oluştu. İlk defa 4 vekil, Çanakkale’den giden heyeti TBMM’de misafir ederek buluştu. Ortaya ise örnek teşkil edecek bir ortam ortaya çıktı. Ayrı ayrı partilerden Çanakkale’nin tüm vekillerinin kent için bir araya gelip vatandaşlarla buluşması önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Son yapılan genel seçimlerde Çanakkale, Ankara’ya AK Parti’den Ayhan Gider, CHP’den İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan ve İYİ Parti’den ise Rıdvan Uz’u milletvekili olarak gönderdi. Geçen dönem Çanakkale’yi Ankara’da TBMM’de sadece AK Parti ve CHP’den 2’şer milletvekili ile temsil ediyordu. Bu dönem ise aralarına İYİ Parti de katıldı ve 3 parti ile temsil ediliyor. Geçen dönemden sadece CHP’den özgür Ceylan tekrar seçildi. Geri kalan 3 vekil ise değişti.

Bu dönemki 3 partiden 4 milletvekili pek alışık olmadığımız bir portre ortaya koyuyorlar. Seçildikleri günden beri Çanakkale için tam bir uyum içinde çalışıyorlar. Bu uyum ilk defa Temmuz ayında ortaya çıkmıştı. Temmuz ayında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO). ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu ve yönetimi Ankara ziyaretinde CHP’den İsmet Güneşhan hariç geri kalan tüm vekillerle TBMM’de bir arada görüşmüştü. Bu görüşme de çok olumlu karşılanmıştı. O dönem Güneşhan’ın yer almaması Ankara dışında olmasından kaynaklandığı belirtilmişti.

İLK DEFA 4 VEKİL BİRLİKTE ÇANAKKALELİLERLE BULUŞTU

Bu sefer vekillerin tamamını bir araya getiren ziyaret ise Çan ilçesinde bir heyetin Ankara’ya gitmesi ile yaşandı. Çan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Serpil Özdemir ve beraberindeki kadınlarla Ankara’ya gitti. Burada TBMM’ye de giden Çanlı kadınlar, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale milletvekilleri İsmet Güneşhan ile Özgür Ceylan ve İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ile birlikte görüştü. Sıcak temasların yaşandığı görüşmede Çan ve Çanakkale’nin istek ve temennileri milletvekillerine aktarıldı. Çanakkale’nin tüm milletvekillerinin birlikte Çanlı kadınları TBMM’de misafir etmeleri kent için önemli bir gelişme olarak algılandı. Bu görüşme ile beraber yıllardır özlenilen yaşanmayan tablo da oluşmuş oldu.

Mehmet Güler