Yaz aylarından sonra vatandaşlar merakla av sezonunun açılmasını bekledi. 1 Eylül’de av sezonun açılması ile beraber balık tezgahları da şenlendi. Balık tüketiminin en çok olduğu yerlerden biri olan Çanakkale’de bundan çok memnu oldu. Özellikle av sezonun açılması ile beraber en ucuz balık olarak tezgahlarda hamsi yerini aldı.
Etin pahalı olması dolayısı ile Çanakkalelilerin tercihi balık olurken son haftalarda balıkta da fiyatlar inişli çıkışlı olmaya başladı.  Kırmızı ete üst üste gelen zamların ardından balığa yönelen vatandaş kaç haftadır fiyatların sabitlenmesini bekliyor. Sezonun açılması ile bollaşan Çanakkalelilerin de en çok tükettiği Sardalya 50 TL’ye kadar düşmüştü. İnişli çıkışlı bir grafik sergileyen  sardalya bu hafta  başında 100 TL’den satılmaya başlandı.  Fiyatı bu hafta yükselen bir başka balık ise Palamut oldu.  Av sezonun başlaması ile 80 TL’ye kadar düşen Palamut, bu hafta başında 150 TL’den alıcı buldu.  Bu hafta tezgahın en ucuz balığı ise 70 TL ile İstavrit olurken, tezgahların en pahalı balığı ise  350 TL ile Norveç somonu oldu.
 
Mine Yel
Foto: BHA