Anlamlı günde,  Proteo Can Dostlar Parkı’nın açılışı da yapılırken, sahiplenmeyi bekleyen köpekler sahiplendirilmek üzere alanda bulundu. Renkli görüntülerin yer aldığı programda Çanakkale’nin en güzel 3 köpeği seçildi.


6 Şubat 2023 Gaziantep-Kahramanmaraş merkezli depremde Meksika'dan arama kurtarma faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla ülkemize gelen ve görevini başarıyla gerçekleştirirken enkazda kaybettiğimiz kahraman  Proteo'nun ismi , Çanakkale’de Özgürlük Parkı’nın yanında “4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma” gününde açılışı gerçekleştirilen Proteo Can Dostlar Parkı’nda yaşatılacak.



Proteo Can Dostlar Parkı’nın açılışında, kurulan “Yuvam Olur Musun?” sahiplendirme stantlarında sahiplenmeyi bekleyen köpekler, onlara bir ömür bakabilecek sahiplerini bekledi.  “Güzeliz Köpek Güzellik Yarışması’nda ise sevimli can dostlar podyumda en güzel köpek olabilmek için turladı.






Gerçekleştirilen köpek güzellik yarışmasında, köpek sahipleri köpekleriyle birlikte oluşturulan alanda turladı ve ardından köpekleriyle olan hikayelerini jüriye anlattı. Yarışma sonucunda dereceye giren köpeklere ve sahiplerine hediye takdim edildi. Program, fotoğraf çekimi ile son buldu.











Atakan Alkış 


Kaynak: Burası Çanakkale