CHP’nin Çanakkale Belediye Başkan adaylığında ismi geçen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile CHP Çanakkale eski milletvekili Muharrem Erkek, peş peşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu makamında ziyaret etmeleri dikkat çekti. Her iki görüşme ile ilgili birçok kulis bilgisi konuşulurken, kimin adaylığı kopardığı merak ediliyor.
 
Genel seçimlerden sonra en fazla hareketliliğin yaşandığı partilerin başında CHP geliyor. CHP Genel Merkezi’nde genel başkan yarışı tüm hızı ile devam ediyor. Genel merkezde yaşanan hareketliliğin bir benzeri de CHP Çanakkale teşkilatında yaşanıyor.
Çanakkale’deki teşkilat delege seçimleri ile hareketlendi. Çekişmeli geçen delege seçimlerinde CHP Genel Başkanı Ülgür Gökhan ile siyasete kazandırdığı ve milletvekili yaptırdığı Muharrem Erkek karşı karşıya geldi. Delege seçimlerinin bu kadar önem kazanmasının iki nedeni bulunuyor. Biri merkez ilçe ve il başkanlığını elde etmek, ikincisi ise önümüzdeki yerel seçimlerde delege bazında yapılacak adaylık seçimi.
Delege seçimleri son buldu, ardından merkez ilçe başkanı da seçildi. Şimdi sırada il başkanlığı seçimi var.  Ne ilçe başkanlığı seçimi ne de yapılacak olan il başkanlığı seçimi, delege seçimleri kadar konuşulmadı. Uzun bir aradan sonra ilk defa CHP merkez ilçe kongresi ve yapılacak olan il başkanlığı kongresi bu kadar sakin geçiyor.

PEŞ PEŞE KILIÇDAROĞLU’YU ZİYARET ETTİLER
Delege seçimlerinden sonra gözler CHP’nin Çanakkale’de kimi aday yapacağına çevrildi. Çanakkale Belediyesi için ismi ön planda olan iki isim var. Biri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, diğeri ise Başkan Gökhan’ın siyasete kazandırdığı ve yükselttiği Muharrem Erkek. Genel seçimlerden önce Erkek’in ismi bakanlık için açıklanmıştı ve bu yüzden milletvekili adayı da olmadı. Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybedince Erkek milletvekili olmadığı gibi genel başkan yardımcılığından da oldu. Ortada kalan Erkek bu sefer gözünü Çanakkale Belediye Bakan Adaylığı’na çevirdi.
Kılıçdaroğlu karşısında oluşan yenilikçi kanadın içinde de yer aldığı sızan görüntülerde görülen Erkek, uzun bir aradan sonra bu ay Kılıçdaroğlu’yu makamında ziyaret etti. Erkek’in ziyarette Kıllıçdaroğlu’na belediye başkan adaylığı isteğini ilettiği gelen bilgiler arasında. Görüşme ile ilgili kulislerde birçok bilgi dolaşıyor.
Kulisler bu bilgilerle çalkalanırken Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da önceki gün Kılıçdaroğlu’yu ziyaret etti. Başkan Gökhan’ın bu ziyaretle ilgili çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabında, “Ülgür Gökhan; “9 Eylül 2023' de 100 yaşına giren Cumhuriyetle yaşıt partimizi ve Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek tebriklerimi sundum. Bu vesileyle yerelde ve genelde siyasi gelişmeleri de değerlendirme fırsatı bulduk, alakası için çok teşekkür ederim.” notu ile paylaştı.
Bu paylaşım bir anda gündeme bomba gibi düştü. Peş peşe Ankara’da CHP Genel Merkez’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yapılan bu görüşmelerin adaylıkları nasıl etkileyeceği konuşuluyor.

Mehmet Güler