Çanakkale Boğazı sularında her yıl gerçekleşen ve dünyanın en eski yüzme yarışmalarından biri olarak kabul edilen “Çanakkale Boğazı Yüzerek Geçme” yarışması, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında bine yakın yüzücünün katılımıyla Avrupa’dan Asya’ya gerçekleşti. Yarışmada, genel klasman erkeklerde ilk üç sırayı Çanakkaleli sporcular paylaştı.


Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasındaki Sestos'ta bir kulede yaşayan Afrodit’in rahibesi Hera ve boğazın diğer yakasında yaşayan Abidoslu Leandros’un arasındaki aşk hikayesinden ilham alan ve 1810 yılında İngiliz Edebiyatçı İngiliz şair Lord Byron’un Çanakkale Boğazı’nı geçmesiyle başlayan, 36 yıldır Çanakkale Rotary Kulübü tarafından düzenli olarak organize edilen ‘Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması’ Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, 30 Ağustos’un yıldönümünde 700’e yakın Türk ve 300’e yakın yabancı yüzücünün katılımıyla bugün gerçekleşti. Yarışmaya eski Kültür ve Turizm Bakanı Kürşat Tüzmen de katıldı. Vatandaşlarsa yarışmayı ilgiyle takip etti. 



İlk 3 sıra Çanakkaleli sporcuların


Eceabat Sahili’nden sabah 8:30’da start alan yarışma, Anadolu yakasındaki Çimenlik Kalesi’nde son buldu. Yarışmada, genel klasman erkeklerde ilk üç sırayı Çanakkaleli sporcular paylaştı. Genel klasman erkeklerde 48 dakika 48 saniyeyle Mertcan Yıldırım birinci, 49 dakika 1 saniyeyle Emir Alp Maltepe ikinci, 49 dakika 13 saniyeyle Batuhan Sağın üçüncü, genel klasman kadınlarda 48 dakika 44 saniyeyle Cery Edwards birinci, 51 dakika 24 saniyeyle Çiğdem Topaloğlu ikinci, 52 dakika 6 saniyeyle Ezgi Candan üçüncü oldu.




 


Kaynak: Haber Merkezi