Yaz turizminin önemli kentlerinden biri olan Çanakkale, yerli ve yabancı turistler buraya akın ediyor. Günü birlik gelenlerin yanında çadırcılar ve karavancılar da eksik olmuyor. Ege ve Akdeniz’e gideceklerin güzergahında olduğu için yerli ve yabancı çok sayıda karavancılar ve çadırcılar buradan geçiyor. Geçerken de boş buldukları yere konuyorlar. Kepez sahilini işgal eden karafanların bir kısmı da Yeni Kordonda da bulunan Barış kafenin olduğu oto parka geldi.
Yeni kordonun devamı olarak yapılan Barış kafe ve çevresi bu sıcak havalarda vatandaşların hava aldığı yer konumuna. Güneşin batması ile beraber evlerinde bunalan vatandaşlar buraya gelerek hava alıyor. Buraya gelenler ise araçlarını park edecek yer bulamıyor.Sebebi ise karavancılar. Bu bölgeyi karavancılar resmen işgal etmiş durumda. Akşamları buraya gelen vatandaşlar bu sefer otopark yeri bulamıyor. Park sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar sık sık tartışıyor.
Öte yandan, buraya gelen karavancılar, burayı bağlı oldukları sosyal medya hesabında paylaştıkları için herkes görüp buraya geliyor. Otopark alanına giriş çıkış gece yasak olmasına rağmen karavancılar burada günlerce kalabiliyor.
 
Arzu  Baladur