Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen  Yağlı Pehlivan güreşlerine Bayramiç ve yakın ilçe ve merkez ilçeden gelen güreş severler yoğun ilgi gösterdi. Güreş şenliği, Bayramiç Taşıyıcılar kooperatifi önünde ki güreş sahasında yapıldı. Güreşlere başpehlivanlar büyük ilgi gösterdi. 2023 Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek Başta olmak üzere İsmail Balaban, Orhan Okulu, Cengizhan Şimşek, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Taş, gibi önemli başpehlivanlar kol bağladı. 28 başpehlivanın 2023 Bayramiç Yağlı Pehlivan güreşleri Başpehlivanı olmak için rakipleri ile kıyasıya mücadele etti. 3. Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlık yarı finallerinde İsmail Balaban, İsmail Koç, Hasan cengiz ve Cengizhan şimşek mücadele etti. Yağlı güreşlerde başpehlivanlık için İsmail Balaban ve İsmail Koç 3. Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri başpehlivanlığı için kol başladı.
Üçüncü Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri ağalığını ise Lütfü Çakmak yaptı. Yağlı güreşlere CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Umurbey Belediye Başkanı Doktor Erdal Doğan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeşim Karadağ, CHP Çanakkale İl Başkanı Doğan Ateş, İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer, Çanakkale Baro Başkanı Hande Keskin, çok sayıda davetli ve güreş ağaları katıldı.
 
Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Bayramiç Belediyespor güreşçilerinden kendi boylarında Serhat Tekin'i 1., Hüseyin Aykut 2., Halit Yıldız ve Ali Yavuz Türker ise 3. Oldu.  Yağlı güreşlerde 28 başpehlivan Bayramiç er meydanında kol bağladı. 3. Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri başpehlivanlık final güreşinde İsmail Balaban ve İsmail Koç karşı karşıya geldi. Başpehlivanlık final müsabakasını İsmail Balaban Kazanarak 3. Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri başpehlivanı oldu. Bayramiç yağlı güreşleri başpehlivanı madalyasını ve kupasını Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un elinden aldı.
Mine