Polonya Ulusal Ajansı tarafından fonlanan ve Çanakkale Teknopark'ta faaliyet gösteren Piriteknoloji firmasının partner olarak yer aldığı ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özdemir'in partner koordinatörlüğünde yürütülecek olan,  "Enriching Learning with Augmented Reality Simulations for Interactive Science" isimli Erasmus Plus projesi 250.000 Euro bütçe ile desteklenmeye değer bulundu.
 
Koordinatörlüğünü Unıwersytet Lodzkı'nın üstlendiği projenin partnerleri arasında Türkiye'den "Bursa Uludağ Üniversitesi", Fillandiya'dan "Polygonal North oy", Yunanistan'dan "Innovation Hive" ve Polonya'dan "Liceum Ogolnoksztalcace im" yer alıyor.
 
Öğrencilerin yüz yüze eğitim gördükleri laboratuvar ortamını tablet ve bilgisayarlarına taşımayı hedefleyen proje ile çocukların fen bilimleri derslerini interaktif yollar ile öğrenebilmeleri için artırılmış gerçeklik teknolojisi ile desteklenmiş simülasyonlar geliştirilecek. Böylece laboratuvar imkanları bakımından dezavantajlı durumda olan öğrencilerin aktif fen öğrenimine katkıda bulunulacak. Ayrıca proje ile fen bilimleri öğretmenlerinin fen öğretimini destekleyecek artırılmış gerçeklik tabanlı bir öğrenme ortamı tasarlanacak.
 
Haber Merkezi