Hem Türkiye geneli hem de Çanakkale’de nefes kesen bir seçim yaşanıyor. Gelen verilere göre Türkiye genelinde hiçbir Cumhurbaşkanı adayının yüzde 50’yi aşmadığı için Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalma ihtimali çok yüksek. Kesin olmayan sonuçlara göre, Çanakkale’de CHP 2, AK Parti milletvekili çıkartıyor. Geri kalan 1 milletvekilinin ise İYİ Parti ile AK Parti arasında kaldığı- YSK’nın sonucuna göre netlik kazanacak.
 
Dün sabah saatlerinden itibaren oy kullanan vatandaşlar akşam saatlerinde tv başına geçerek seçim sonuçlarını izledi. Sandıkların açılması ile beraber oylar sayıldı ve o andan itibaren heyecan başladı. Türkiye geneli daha çok Cumhurbaşkanı sonuçlarına kilitlendi. Saat 24.00’a kadar gelen verilere göre cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kaldığı yönünde. Cumhurbaşkanı kesin sonucunun bugün belli olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı seçiminde Çanakkale’de Kemal Kılıçdaroğlu en fazla oy alan aday oldu.

3 VEKİL TAMAN 1 VEKİL ORTADA
Çanakkalelilerin bir gözü Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı seçimindeyken, bir gözü de Çanakkale sonuçlarındaydı. Son alınan verilere göre Çanakkale’de CHP’de İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan vekil olarak seçildi. AK Parti’de ise 1. Sıra adayı Ayhan Gider de kazandı. Geri kalan 1 milletvekilinin İYİ Parti’den Rıdvan Uz mu yoksa AK Parti’de Jülide İskenderoğlu’nun mu kazanacağı kesinlik kazanmadı. Gazete baskıya girdiği saatlerde İYİ Parti’de Uz’un kazanma ihtimalinin yüksek olduğu ifade edildi. 4. Vekilin Uz mu yoksa İskenderoğlu mu olacağı YSK’nın kesim seçim sonuçları belirleyecek. Son alınan verilere göre CHP’nin yüzde 36, AK Parti’nin yüzde 30, İYİ Parti’nin yüzde 17 ve MHP’nin ise yüzde 6 civarında oy oranına ulaştığı görüldü. Bu sonuçlara göre Çanakkale’de CHP 1. parti olarak çıkıyor
 
 
Sedat Uz