Seçimlere dört gün kala Çanakkale’ye gelen son lider, Meral Akşener oldu.  Mansur Yavaş ile birlikte gelen Akşener Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan halka konuştu. Miting programına, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, milletvekilleri, CHP'li ve İYİ Partili milletvekili adayları yer aldı.
Mitingde belediye başkan Mansur Yavaş’tan sonra halka hitap eden Meral Akşener, “AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Sayın Erdoğan’ı çok seviyor olabilirsiniz, çok saygı duyuyorum. AK Parti’yi çok seviyor olabilirsiniz, saygı duyuyorum. Ama bu seçimde mutlaka İYİ Parti’ye ve Sayın Kılıçdaroğlu’na oy verin. Çünkü bu son seçim. Bu seçimden sonra Sayın Erdoğan’ın son seçimi. Bu büyük güçle iş başına gelecek bir Cumhurbaşkanının, 5 sene sonra iş başına gelecek cumhurbaşkanının ve kadronun aynısı size karşı nasıl bir tavır alacak düşünün ve bunun önüne geçmek için bu seçimde güçlendirilmiş, parlamenter sisteme geçme sözü veren ve çok hızlı bir şekilde demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti, bağımsızlığı getirecek olan, hırsızlığı engelleyecek olan, çalmayacak, çaldırmayacak olan 13’üncü Cumhurbaşkanımız sayın Kılıçdaroğlu’na ve İYİ Parti’ye oy verin. Dolayısıyla AK Parti’li kardeşlerimiz, tekrar söylüyorum. Bir daha Sayın Erdoğan’ın seçilmesi mümkün değil. Bu seçimi Millet İttifakı olarak alacağız. 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olacak. Ben de Başbakan olacağım. Dolayısıyla 1 oy Kemal’e, 1 oy Meral’e
11 bin köy okulunu yeniden açacağız. Ziraat mühendisi, öğretmen ve veteriner tayini yapacağız.  Tarımda çalışan herkesin borçlarını yeniden yapılandıracağız. 1 yıl ödemesiz, 1 yıl sadece faiz ödemesi, 5 yıl da ana para olmak üzere yeniden yapılandıracağız. Girdileri ucuzlatacağız. En az yüzde 20, 30, 50 oranında mazota, elektriğe, yemeye, gübreye indirim yapacağız. Köylerde 50,55 yaş grubundan insanlar kaldı. Gençlerin köyleri gidip üretim yapabilmesi için gençlerin SGK veya BAĞKUR primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Ev kadınlarına, dar gelirli ailelerin kadınlarına, 18-26 yaş grubundaki gençlerimize 2023’ün fiyatlarıyla 2 bin 500 lira maaş bağlayacağız. TÜİK'in bu zaman kadar uydurduğu rakamları geriye doğru bakacağız, yeniden hesaplayacağız. Devlet memuru maaşı, işçi maaşı, asgari ücret, emekli, dul, yetim maaşı gibi maaşları gerçek enflasyona uygun hale getireceğiz. Kurban Bayramı var. Geçen sene 5 bin liraya kestik, bu sene 15 bin lira. Biz seçimi alır almaz emekliler maaş zamanında hesaplarında 15 bin lira bulacak, güle güle harcayın” dedi.
 
Akşener, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Çanakkale’yi ülkenin en çok turist alan, doğa turizmi konusunda 1 numaralı şehir haline getireceğiz. Bitmeyen yolları, barajları, sulama kanallarının tamamını 1 sene içerisinde yerine getireceğiz. Bugün burada beraber olduğumuz için mutluluk duyuyorum”
 
Daha sonra Akşener, beraberindeki belediye başkanları, milletvekilleri ve adaylarıyla birlikte vatandaşları selamlamısıyla program sona erdi.
 
Tuba Demirtaş