Tarihin en önemli seçimlerinden biri bu hafta sonu yapılacak. Çanakkale’de milletvekili dağılımı bıçak sırtında olmasına rağmen, hem parti teşkilatlarının hem de milletvekili adaylarının yaptıkları seçim çalışması sönük geçiyor. Sadece vatandaşlarla görüşen adaylar, kent için projeler de ortaya koymadıkları gibi mevcut sorunların çözümü ile ilgili de açıklamalar yapmıyor. Adaylar sadece cumhurbaşkanı adaylarının belirlediği gündemle ilgili sözler sarf ediyor.
 
14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimleri, bu hafta sonu yapılacak. Bu seçim Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri olarak da lanse ediliyor. Meydana gelen deprem felaketi nedeniyle seçim çalışması dar bir zamana sıkıştı. Bu yüzden çalışmaların da hız kazanacağı bekleniyordu.
Aynı şekilde, bu kadar önemli bir seçim sürecinde, propaganda çalışmalarının çok eğlenceli, coşkulu ve çekişmeli geçeceği bekleniyordu. Cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından Çanakkale’de seçim sürecinin hızlı başlayacağı ifade ediliyordu. Bunun en büyük sebebi ise Çanakkale’de milletvekili dağılımının bıçak sırtında olması.
Bilindiği gibi Çanakkale’de şuanda 4 milletvekilinin 2 tanesi AK Parti 2 tanesi ise CHP’de. Bu seçimde dağılımın, (2,1), (1,1,1,1) veya (2, 1,1) olacağı tahmin ediyor. Çekişmeli geçeceği bu seçimin, Çanakkale’deki parti teşkilatları ve adaylarının çalışmaları çok sönük geçiyor. Seçim yokmuş gibi bir hava hakim. Adaylar sadece belli yerleri gezip vatandaşlarla görüşüyor. Yapılan görüşmelerden de fotoğraf ve görüntüler servis edilerek çalışmalar sergileniyor.

BİR BİRİNE ELEŞTİREN YOK
Seçim çalışmalarındaki sönüklük adayların verdiği mesajlara da yansıyor. Adayların seçim çalışması ile ilgili yaptığı açıklamalar Türkiye genelindeki seçim tartışmalarından ibaret. Çanakkale ile ilgili ne projeler, ne de mevcut sorunların çözümü ile ilgili açıklamalar var. Genel başkanların oluşturduğu gündem Çanakkale’deki adaylar da tekrarlamış oluyor.
Oysa Çanakkale’nin birçok alanda sorunları var. Bu sorunlar da yıllardır dile getiriliyor. Hemen her ortamda dile getirilen sorunların çözümü ile ilgili projeler ve çözüm yolları ile ilgili açıklamalar gelmiyor.

Mehmet Güler