Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallardan birisi el hijyeni. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nden sağlık personeline el hijyenin önemi sürekli olarak Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından yıl içinde verilen eğitimlerle hatırlatılıyor.
Günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi durumunda enfeksiyon hastalıkların birçoğu engellenebilmekte.
Tüm dünyada 5 Mayıs özel bir gün olup, el hijyenine yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor. Amaç, el hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak.
El hijyeni farkındalık Etkinlikleri kapsamında tüm kliniklerin haftanın önemine dair el hijyeni farkındalık afişleri ile donatıldı. Enfeksiyon kontrol komitemiz tarafından kliniklerimizde ve yoğun bakımlarımızda boyalarla gerçekleştirilen el hijyeni farkındalık eğitimleri renkli karelere sahne oldu. Hastane yönetimimizin de katılarak destek verdiği eğitimlerimizde doğru el hijyeni uygulayan personellere küçük hediyeler verildi.
 
Haber merkezi