Antioksidan Bakımından Zengindir: İğde, çeşitli antioksidanlar bakımından zengin bir bitkidir. Antioksidanlar, serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize ederek hücre hasarını önleyebilir. Bu nedenle iğde tüketimi sağlıklı hücrelerin yenilenmesine yardımcı olarak cilt sağlığına fayda sağlar ve yaşlanmayı geciktirebilir.
Anti-inflamatuar Özellikleri Vardır: İğde anti-inflamatuar özelliklere sahip bitki türlerinden biridir. İltihap birçok hastalığın nedeni olarak kabul edilir ve kronik inflamasyon, kalp hastalığı, diyabet, kanser gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. İğde tüketimi inflamasyonu azaltarak bu hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Antimikrobiyal Özelliklere Sahiptir: İğde antimikrobiyal özellikleri nedeniyle de sağlık açısından çeşitli faydalar sağlar. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı savaşabilir ve vücudu bu enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olabilir. Ayrıca iğde tüketimi boğaz ağrısı, nezle ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisine destek olur.
Kaynak: www.medicalpark.com.tr