AK Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Çanakkale’de aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklaması kısa süre önce yapıldı. Kullanılan oyların sonucu açıklanmadan Ankara’ya gönderildi. Aday adayları da bu Cuma günü Ankara’ya giderek ön mülakata tabi tutulacaklar.
 
Mart ayının sona yaklaşırken seçimlere hazırlıklar da tüm hızı ile devam ediyor. Diğer partilerde olduğu gibi AK Parti’de de aday adaylığı başvurusu bir süre önce başlamıştı. Başvuru süresi, 22 Mart'ta sona erdi. Aday adaylığı için başvuran 23 aday adayı için teşkilat temayül yoklaması yaptı. İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde düzenlenen alanda oy kullanmak için çok sayıda partili katıldı. 23 Milletvekili aday adayı için gerçekleştirilen temayül yoklamasında AK Parti İl, İlçe başkanları yönetim kurulu üyeleri kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ve yönetimleri, belde başkan ve yönetimleri, belde kadın ve gençlik kolları başkanları, tüm mahalle ve köy temsilcileri ile mahalle temsilcileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile belediye başkanları oy kulandı.

ADAY ADAYLARI ANKARA’YA GİDİYOR
Burada kullanılan oyların sonuçları açıklanmadan AK Parti Genel Merkezi’ne götürüldü. Oyların ardından aday adaylar da genel merkeze çağrıldı. Alınan bilgiye göre; aday adayların da bu Cuma günü genel merkezde hazır olmaları istendi. Milletvekili aday adayları burada ön mülakata tabi tutulacak. İlk mülakatın ardından ikinci bir görüşmenin de olacağı belirtiliyor.
Adayların temayül yoklamasına aldığı oy oranı, ön mülakat, sonraki görüşmenin ardından genel merkezin değerlendirmesi sonrasında AK Parti Genel Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kararı ile Çanakkale milletvekili aday adayları belli olacak. 4 milletvekili olan Çanakkale’de 2 milletvekili AK Parti’de 2 milletvekili de CHP’de bulunuyor. Önümüzdeki seçimde milletvekili dağılımın nasıl olacağı ise 14 Mayıs akşamı sandıklar açıldığında belli olacak.

Mine Yel