AK Parti, aday adaylarını üyelerine soracak ve bugün temayül yoklaması yapacak. CHP’de aday adaylar açıklandı, merak edilen isim de listede, sıralamayı genel merkez yapacak. İYİ Parti de Çanakkale’de temayül yoklaması yapacağı belirtildi. Tüm bu mücadeleler sonunda partilerin aday listeleri oluşacak.
 
Seçimlere hızla yaklaşılırken Çanakkale’de siyaset adeta baş döndürmeye başladı. Aday adaylık başvurusunun sona ermesi ile mücadele listenin ön sırasına geçmek için yapılıyor. Tüm partilerde önemli gelişmeler yaşanıyor.
Dün en önemli gelişme CHP’de yaşandı. CHP’nin aday adayı listesi açıklandı. Aday adaylar içinde dikkat çeken isim ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek oldu. CHP İl Başkanlığından yapılan açıklamada; “Partimizde 13 Mart’ta başlayan Milletvekilliği Aday Adaylığı başvuruları 22 Mart’ta sonlanmıştır. Aday listeleri üzerinde partimizin çalışmaları sürmektedir. Partimize Milletvekilliği Aday Adaylığı başvuru listesi aşağıdaki gibidir” denilerek isimler şöyle sıralandı; -Muharrem Erkek -İsmet Güneşhan -Özgür Ceylan -Ahu Tümer -Metin Ümit Ural -Hamza Uyanık -Firuzan Kardaş -Osman Öztürk -Songül Şentürklü -Hicri Nalbant -Sibel Erol -Yusuf Acar -Cenk Vural Yurdatap -Tuğberk Güzel”
Liste içinde en çok dikkat çeken ise Muharrem Erkek oldu. Erkek’in bakan olmak için aday olmayacağı konuşuluyordu. Erkek’in aday adayı olması ile CHP’nin Çanakkale’deki adaylık listesini de yeniden şekillendirecek.  Erkek 1’inci sırada olması kesin gibi. Geri kalanların mücadelesi daha çok 2. sıra için olacak.
 
AK PARTİ’DE 23 ADAY ADAYI VAR
AK Parti’de de aday adayı başvurusu tamamlandı. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Genel Seçimler ve aday adaylık sürecine dair açıklamalarda bulundu.
Başkan Makas açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Yoğun ve teveccühün yüksek olduğu bir aday adaylık süreci geçirdik, bu süreçte kısa bir vakitte gösterilen büyük ilgiyle birlikte toplamda yaklaşık 7 bin, ilimizde ise 23 başvuru ile milletimizin umudunun yine AK Parti olduğunu görmekteyiz. 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için Milletvekili Aday Adayı olan arkadaşlarımıza bir kez daha başarılar diliyorum.’
Geçtiğimiz hafta başlatılan milletvekilliği aday adaylık sürecimiz çarşamba günü itibariyle sona erdi. Şehrimizden Milletvekilliği aday adaylığı için toplamda 23 aday adayımızla süreci tamamladık. 25 Mart Cumartesi günü saat 10.00-16.00 arasında kadrolarımızın katılımlarıyla temayüllerimizi gerçekleştireceğiz. İnanıyoruz ki 14 Mayıs seçimleri AK Parti'miz ve Cumhur İttifakı'nın zaferiyle sonuçlanacak; aziz milletimizin sarsılmaz iradesi bir kez daha tecelli edecektir.'' dedi. Temayül sonunda çıkan tablo ve genel merkezin de değerlendirmesi ile milletvekili sıralaması ortaya çıkacak.
 
İYİ PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPACAK
AK Parti gibi İYİ Parti’de aday adayları için temayül yoklaması yapacak. Partide aday adaylık başvuru uzatılmıştı. Uzatma süresi de sona erdi ve aday adaylık başvuruları son buldu. 10 civarında aday dayın başvurduğu öğrenildi. Bu aday adayları için önümüzdeki haftalarda temayül yoklaması yapılacağı ve bunun sonucunda adaylık sıralamasının oluşturulacağı öğrenildi.
Öte yandan, MHP, DEVA ve diğer partilerde de seçim süresi devam ediyor.

Sedat  Uz