Kahramanmaraş merkezli medyana gelen deprem felaketi 11 ili vurdu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına Çanakkale’de anlamlı bir proje hayata geçirildi. Deprem felaketinin ardından hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve deprem felaketini unutmamak için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü çerçevesinde“6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı” oluşturuldu.
Çanakkale-Ezine karayolu üzerinde Köprübaşı mevkiinde 1.5 hektar alana 500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.  Öte yandan Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale-Ezine karayolu üzerinde Köprübaşı mevkiinde fidan dikimi öncesinde kordondaki Truva atı önünde vatandaşlara biberiye ve Lavanta fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.  Ardından 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı'nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Fidan dikim etkinliğine, Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fidan dikim programında kısa bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, önce deprem sonra hazırlanan alan hakkında bilgiler verdi.  6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından yaklaşık 1.5 hektarlık alanda 500 çam fidanı toprakla buluşturuldu.
Aynı yerde fidan diken ekiplerden biri de Çanakkale İl Özel idaresine bağlı olan aramak kurtarma ekibi ÇÖZAK oldu. Depremde bölgeye giderek arama kurtarma çalışmaların katılan ve birçok depremzedenin enkaz altından çıkarılmasına destek veren ÇÖZAK ekibi İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Celil Sezgin ile birlikte Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan “6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı” fidan dikimi gerçekleştirdi.

Mine Yel