İttifakın en büyük partisi CHP’de bir iki kişi dışında aday adayları ortada yok. İttifakın diğer ortaklarının Çanakkale teşkilatlarında ise tam bir sessizlik hakim.
 
Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden birisine gidiyor. Seçimler 14 Mayıs’ta yapılacak. Bir yandan 20 yıldan fazladır Türkiye’yi yöneten AK Parti, diğer tarafta ise onun karşısında birleşen seçmenler. Tam seçim atmosferine girilirken asrın felaketi yaşandı. Yaşanan felaket seçimlere bir ara verildi ve vatandaşlar bölgeye akın etti. Bir süre depremzedelerin yaralarını sarmak için partiler de tam tüm gücünü bölgeye aktardı ve depremzedelerin yanında oldu.
Bir yandan deprem bölgesinde çalışmalar yapılırken diğer yandan seçim takvimi netleşti. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılmasının kesinleşmesi sonrasında siyasi partiler de milletvekilliği aday adaylığı için koşullarını ve başvuru ücretlerini belirledi. Süreçle beraber bazı partilerde başvuru hızlandı. Bazı partilerde aday adaylık başvuruları dün sona erdi. Bazı partilerde ise süreç devam ediyor. Öte andan dün devlette görevli kişilerin istifasının da son günüydü.

ADAY ADAYI ORTADA YOK
Aday adaylık başvurularında gözler çevrildiği partilerden biri Millet İttifakı’nda yer alan partiler. Geçen süre içinde ittifakta yer alan bu partilerde tam bir sessizlik hakim. İttifakın en büyük partisi CHP’de bir iki aday adayın dışında başvuru sesi çıkmadı. Başvuru yapanlar da genel merkeze giderek başvuru yaptı. CHP’de aday adaylık sürecinde yaşanan belirsizliğin sebepleri arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in durumun netlik kazanmaması. Daha önce konuşulan Erkek’in bakan olacağı ve bu yüzden aday gösterilmeyebileceği konuşulmuştu. Eğer böyle bir plan yoksa Erkek Çanakkale’de CHP’de yine 1. Sırada aday olacak. Bu da partide aday adaylık sayısında bir düşüşe neden olabileceği ifade ediliyor. Erkek’in aday gösterilmemesi durumunda aday adayı sayısında ciddi artışın yaşanacağı tahmin ediliyor.
CHP’de bu belirsizlik nedeniyle süreç yavaş işlerken, ittifakın diğer bileşenleri olan partilerde hiç ses çıkmıyor. İttifakın en büyük ikinci partisi İYİ Parti’nin Çanakkale milletvekili aday adayları hiç konuşulmadı. İYİ Parti gibi, DEVA, GELECEK, Saadet ve Demokrat Parti’de de aday adayı ile ilgili bir gelişme olmaması sohbet konularının başında yer alıyor.

Mehmet Güler