Çanakkale Tabip Odası’nın 14 Mart 2023 etkinlikleri, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve saygı duruşu dışında ileri bir tarihe ertelendi. Çelenk sunumu 14 Mart 2023 saat 09:30'da Cumhuriyet Meydanı'nda  yapılacak. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle; “Bu ertelemeye neden olan 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri ,ülkemizde ekoloji ve bilime sırtını dönüp yüzünü ranta çeviren vahşi kapitalizmden dolayı, doğal bir afetin felakete dönüşmesiyle  on binlerce cinayetin faili olmuştur.
Biz bu felakette 100'den fazla hekim arkadaşımızı kaybettik, bir çok meslektaşımız da akraba ve  arkadaşlarını kaybetti, acılarını paylaşıyor ve kendilerine başsağlığı diliyoruz.
Bu süreçte depremzede yurttaşlarımıza büyük bir özveriyle koruyucu, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmeti sunan ve sunmaya devam eden meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
Evlerin, hastanelerin üstümüze yıkılmayacağı; insanlarımızı, hayvanlarımızı enkaz altında yitirmeyeceğimiz bir Türkiye'de 14 Mart Tıp Haftalarını kutlamak dileğiyle...”
 
Haber merkezi