Diyanet Hatay Lojistik merkezinde görevli Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu İle bir araya gelen  temsilciler çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.
 
Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin vurduğu 11 ilde yaralar sarılmaya devam ederken, yurt içinde olduğu gibi yurt dışından da vatandaşların desteği devam ediyor.  40 binden fazla  insanın hayatını kaybettiği, binlerce kişinin de yaralandığı depremin yaraları sarılmaya devam ederken, yurt içi ve yurt dışından yardımlar bölgeye ulaşmaya devam ediyor.  Özellikle yurt dışındaki Türklerin dayanışması ile oluşturulan yardımlar da ülkeye gelerek deprem bölgesine ulaştırılıyor.  Yardımların yanı sıra Yurt dışından deprem bölgesine gelen bir çok kuruluş temsilcileri de yaraları sarıyor.  Bu kapsamda  Diyanet Hatay Lojistik merkezini ziyaret eden ekiplerden bir tanesi de Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)  kadın birlikleri temsilcileri oldu.
Depremi ilk günden itibaren bölgede çalışmalara katılan Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİP9  kadın birlikleri temsilcileri Hatay’a da geçerek Diyanet Hatay Lojistik merkezini ziyaret ettiler. Lojistik merkezinde görevli Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ile bir araya gelen  DİTİB Kadın Birlik temsilcileri çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.
DİTİB Kadın Birlikleri ile Hatay Lojistik bölgesine gelen Nurten Afat yaptığı açıklamada “Diyanet İşleri Türk İslam Birliği kadın birlikleri olarak deprem bölgesindeyiz.   Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, Kadın Birliği Başkanları olarak buradayız.  Almanya’daki tüm bölgelerden gelen başkanlarımız  Depremin ilk günlerinden beri depremzedelerin  hem acılarını paylaştılar hem de gece yarılarına kadar  yaptıkları çalışmalarla, buradaki vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştılar.  Kahramanmaraş’ın ardından Hatay’ı ziyaret ettik ve buradayız yaraları birlikte sarmak için çalışacağız. Çünkü bu acıları paylaştıkça, yardımlaştıkça saracağız” şeklinde konuştu.  
Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çanakkale Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Ziyaretlerinizin yanı sıra bu tür felaketlerde nakdi ve ayni yardımlarınız çok önemli. Almanya’dan buraya gelerek destek olduğunuz için teşekkür ederim.  Ben burada sizlerin vesilesi ile  yurt dışındaki vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum.  Biz buradan yurt dışındaki  her bir vatandaşa şükran borçluyuz.  Çünkü her bir zorlukta oradaki  kardeşlerimizin belki de bizden daha fazla gayrette olduğunu biz fiilen yaşayarak gördük.  Bu vesile ile sizlere de buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Mine Yel
Foto: Müftülük