Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Ezine Devlet Hastanesi bünyesinde, anne adaylarını eğitmek ve bilinçlendirmek amacıyla oluşturulan 'Gebe Okulu'nun açılışı 17 Kasım günü, Ezine Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Şule Özer, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Selahattin Keleş, Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Kaya Yücesoy ve hemşire- ebelerin katılımıyla gerçekleşti.
Ezine Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Kaya Yücesoy, "Gebe okulunun, gebelik döneminde olan bayanlara, gebelik ve doğumun normal süreci, bu süreçte karşılaşılabilecek sorunların ve gebelik döneminin rahat geçmesini sağlayan bilgiler bütünüdür” dedi.
Gebelik bayanların hayatında ki en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu sözlerine ekleyen Yücesoy, “Hayatının bu önemli anında tüm gebelerimizin yanında olarak kaygılardan uzak mutlu bir gebelik ve sağlıklı bir doğum süreci geçirmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Beş hafta sürecek olan bu eğitim programında Ezine Devlet Hastanesine tüm anne adaylarımızı Gebe Okulumuza bekliyoruz” dedi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi