İstanbul’da bir gurubu şehitliklere gezmeye getiren ünlü tarihçi Talha Uğurluel, buradaki köpek sorununu çekerek sosyal medya hesabında tepki dolu sözlerle paylaştı. Köpek sorununun sadece Çanakkale merkezde değil il genelinde olduğu da bir kez daha gözler önüne serildi.
 
Çanakkale şehir merkezinde uzun süredir devam eden köpek çeteleri, vatandaşları canından bezdirdi. Ne Çanakkale Valiliği ne de Çanakkale Belediyesi’nin önlem almadığı köpek sürüleri vatandaşlara saldırıyor. Bu konuda defalarca şikayet gelmesine rağmen herhangi bir önlem alınmaması tepki ile karşılanıyor.
Köpek sorunun sadece şehir merkezinde değil şehitliklerin bulunduğu Gelibolu Yarımadası’nda da olduğu ortay açıktı. Gelibolu Yarımadası Tarih Alan Başkanlığı’na bağlı buradaki şehitlik ve ziyaretçi yerlerinde köpekler sürü halinde geziyor. Ziyarete gelen vatandaşlara havlayan köpeklerden vatandaşlar korktuğu için ziyaretlerini ve gezilerini tamamlamadan bölgeden uzaklaşıyor.
Devam eden bu sorunu ünlü tarihçi ve rehber Uğurluel de dile getirdi. Eceabat’ta bulunan Namazgah Tabyası’nda gurubu gezdiren Uğurluel, buradaki köpekleri cep telefonu ile çekerek sosyal medya hesabına şu tepki dolu sözlerle dile getirdi, “Gurubumuzla Çanakkale’ye geldik. Sokak köpeklerinden nefes alamıyoruz. Pitbul köpek bile var. Burada geziyor. Alman kurdu var. Gelen geçene havlıyorlar. Burada biz 40-50 kişilik bir gurubumuz. Kadınlar çocuklar gergin. İnsanlar sıkıntıda. Adam gibi tur yapamıyoruz. Böyle bir rezillik olur mu. Turizm adı altında. Orada zengin, arabası var. İstediği gibi geziyor. Köpekler sokakta dursun. Oldu canım. Ben tek başıma gezsem bu köpekler içinde nasıl gezim.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Çanakkale ye geldik ama rahat gezemedik. Son derece tehlikeli cins sokak köpekleri her yerdeydi. Kaç yetkiliye durumu gösterdim. Herkes topu bir diğerine attı. Olan ülkeme ve turizmimize oluyor !”
Bünyamin Nami Tonka