Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi, öğrencilerin daha iyi şartlarda barınması için 14 yıl önce yurt yapma çalışmalarına başladı. Birkaç kişi ile başlatılan çalışmalar, devam ediyor. Sadece üyelerin yaptığı çalışmalar sonrasında elde edilen gelirle yapılacak olan yurt için şimdiye kadar yeterince para toplanamadığı için yurdun temeli atılmadı. Yurdun temeli atılması için az sayıda üye bu alanda durmadan çalışıyor.
Eğitim gönüllüleri daha önce yaptığı çalışmalara yenisini ekledi. İlkini 25-26 Haziran 2022 tarihlerinde 1.Çaput Festivali” gerçekleştirildi. 2. Çaput Festivali ise geçen haftasonu Güzelyalı Belediye Halk Plajı’nda yapıldı. Festivale çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.
İlk hedeflerinin bir orta öğretim yurdu olduğunu belirten Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Şimşek, arkasında okul öncesi çocuklara yönelik Ana Okulu projeleri olduğunu belirterek, “Bir yandan gelir getirici aktiviteler düzenleyerek finansman gücümüzü arttırmaya çalışırken, diğer taraftan toplumun aydınlanmasına yönelik çeşitli seminer, panel, tiyatro etkinlikleri düzenliyoruz. 14 yıl içerisinde 7 kişi ile çıktığımız yolda, bizimle birlikte yürümek isteyenlerin katılımıyla, farklı mesleklerden 50 ortak olarak, Pandemi nedeniyle duraklama dönemi yaşasak da, bıkmadan usanmadan uzun soluklu projemizi yaşama geçirmek için çalışıyoruz. Kendimize ,eşimize , ailemize, işimize olduğu kadar, içerisinde yaşadığımız topluma ,ülkemize ve dünyamıza sorumluluk duyanlar olarak; küçük dokunuşlarımızla büyük değişimleri hayata geçirebileceğimize inanıyoruz.
Sivil Toplum Kuruluşlarının, derneklerin en önemli sorunlarından birinin kaynak yaratma olduğunu biliyoruz. Ekonomik olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bu süreçte dayanışmanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bizler Çanakkale’mizdeki diğer STK’lardan ve halkımızdan da aynı desteği bekliyoruz. Ramazan ayında fitre ve zekatlarını, Kurban Bayramında bağışlarını Kooperatimize verebilir, sevinçli ve üzüntülü günlerinde çelenk göndermek yerine bağış yapabilirler, hatta projemizi yaşama geçireceğimiz araziyi, derneklerimiz ise çeşitli etkinliklerden elde ettikleri gelirleri bağışlayabilirler.” dedi.

Arzu Baladur