Güneyli yangınında, köylüler, itfaiye ekipleri gelene kadar evlerinden uzattıkları su hortumları ve kovalarla evlerine yakın ağaçlıkları ve otluk alanlar ıslatarak yangının büyümemesi için mücadele verdi. Kutluoba Köyü’nde ekili alanlarda başlayan yangın ise kısa sürede kontrol altına alındı. 25 dönümdeki buğday kül oldu .

Gelibolu İlçesine bağlı Güneyli köyü Mahmutpaşa Karakol tepe mevkiinde makilik alanda başlayan yangın, yazlık evlere ve ekin tarlalarına yönelince korkulu anlar yaşandı. Gelibolu Belediyesi İtfaiye ve Orman İtfaiye Ekipleri gelene kadar vatandaşlar, evlerinden uzattıkları su hortumları ve kovalarla evlerine yakın ağaçlıkları ve otluk alanlar ıslatarak yangının büyümemesi için mücadele verdi.

Gelibolu İlçesine bağlı Güneyli köyü Mahmutpaşa Karakol tepe mevkiinde makilik alanda başlayan yangın rüzgârın etkisi ile yazlık alanlara doğru yönelince büyük korku yaşandı. Duman ve alevlerin önce yazlık evlere yönelmesi ve rüzgârında etkisiyle alevlerin yükselmesi burada yaşayan yazlıkçılarda paniğe neden oldu.
Gelibolu Belediyesi İtfaiye Ve Orman İtfaiye Ekipleri gelene kadar vatandaşlar yangının büyümemesi için çaba sarf etti.
Vatandaşlar, evlerinden uzattıkları su hortumları ve kovalarla evlerine yakın ağaçlıkları ve otluk alanlar ıslatarak, yangını engellemeye çalıştılar.  İtfaiye ekiplerinin müdahaleleri sonucu, yangın ekin tarlalarına da varmadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

“BİÇERDÖVERLE HASAT YAPILDIĞI SIRADA YANGIN ÇIKTI”
Dün öğle vakitlerinde Bayramiç İlçesine bağlı Kutluoba Köyünde ekili alanda da yangın başladı. Çandır mevkisindeki buğday tarlasında da iddiaya göre biçerdöverle hasat yapıldığı sırada yangın çıktı. 25 dönümdeki buğdayın kül olduğu yangın, ormana sıçramadan helikopter ve arazözlerle yapılan müdahaleyle söndürüldü. Rüzgâr etkisi ile hızla büyüyen yangının tarım arazilerinde olması büyük üzüntüye neden olurken hem itfaiye ekipleri hem vatandaşlar seferber oldu. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Dilek Akşen