Avrupa Yılın Müzesi Ödülü Sahibi Troya Müzesi’nde 18 Mayıs Müzeler Günü kapsamında, ilk kez, "Troya Müzesi 3D Mapping Gösterimi gerçekleştirildi. Işık, ses ve müziğin birlikte kullanıldığı ve 17 dakika süren gösteri büyük beğeni topladı.

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü girişinde yapılan Troya Müzesi’nin büyüleyici atmosferinde, zeytin bahçesinde, yıldızların altında muhteşem bir gösteri gerçekleştirildi.
Avrupa Yılın Müzesi Ödülü Sahibi Troya Müzesi’nde 18 Mayıs Müzeler Günü kapsamında,ilk kez vatandaşların gösterimine sunulan 3D mapping, lazer, pyroteknik, ışık, ses ve müziğin birlikte kullanıldığı  17 dakikalık gösteri, ilgiyle izlendi.

3D Mapping gösterisini Vali İlhami Aktaş Ve Eşi Songül Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Gmka Genel Sekreteri Abdullah Güç, İl Kültür Ve Turizm Müdür Yardımcısı Alper Yancar, Troya Müzesi Müdür Yardımcısı Kemal Çibuk, çevre köy muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.
Etkinlikte 3D Mapping adı verilen video haritalama, film ve animasyonların doğal dokuya uygun olarak oturtularak yayınlanması yöntemiyle hazırlanan 17 dakikalık gösterim katılımcılara sunuldu.

3D Mapping gösterisi ardından müze uzmanları eşliğinde müze turu gerçekleştirildi. Etkinlik ve 22:00-24:00 saatleri arasında müze ziyareti ücretsiz yapıldı.
 
Dilek Akşen