Bölgede dalış gerçekleştiren Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, sosyal medya hesabından dalış yaptığı anların videolarını da paylaşarak;  " Çanakkale’de dalış sezonu açıldı. Dünyanın en güzel su altı parkı olan, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı'na daldık. Tarihe bir yolculuk yaptık. Yakında dalış yapanlar gelmeye başlayacak. Misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Öncesinde suyun altını, etrafı bir kolaçan ettik. Suyun altı harika. Bekliyoruz" notunu düştü.

Gelibolu Tarihi Su Parkı, 107 yıl önceki deniz muharebelerinin yansımalarını görme imkanı sunuyor. Birinci Dünya Savaşı temalı ilk su altı parkı özelliğine sahip olan bölgede 14 noktada farklı tür ve özellikteki batık savaş gemileri dikkat çekiyor.

Çanakkale Savaşları sırasında batırılan İngiliz Kraliyet Donanması'na ait 'HMS Majestic' zırhlısının da aralarında bulunduğu 14 gemiye dalış imkanı sunacak olan Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı, ziyaretçilerini bekliyor.

Bölgede dalış gerçekleştiren Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, sosyal medya hesabından dalış yaptığı anların videolarını da paylaşarak;  " Çanakkale’de dalış sezonu açıldı.  Dünyanın en güzel su altı parkı olan, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı'na daldık. Tarihe bir yolculuk yaptık. Yakında dalış yapanlar gelmeye başlayacak. Misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Öncesinde suyun altını, etrafı bir kolaçan ettik. Suyun altı harika. Bekliyoruz" notunu düştü.

Bünyamin Nami Tonka