İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde Eceabat Kaymakamlık birimlerinde görevli tüm personelin katılımıyla , Afet Seferberliği kapsamında deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Kaymakam Mustafa Çiftçiler, düzenlenen eğitim tatbikat programının ardından yaptığı açıklamada tatbikatın önemine değinerek  “Hayati önem arz eden olası durumlarda neler yapılması gerektiği bilincinin oluşması ve bu sayede personellerimizin ve vatandaşlarımızın bilgi, beceri ve kabiliyetini artırmak amacıyla düzenlenen Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı çok verimli geçti ; gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


AFAD Başkanlığı, 2021 yılını Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak belirlemiş ve tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de  ‘Afet Seferberliği’ başlatıldı.
 Bu seferberlik kapsamında Eceabat Kaymakamlığında   da gerçeği aratmayan tatbikat gerçekleştirildi. 2021 Afet Eğitim Yılında verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi, davranış değişikliği sağlanması ve toplumda risk azalma kültürünün yaygınlaştırılması, birlikte çalışma becerisi geliştirilerek olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı olarak ilan edildi.
 Bu kapsamında Eceabat İlçe  Hükümet Konağında, Kaymakamlık  birimlerinde görevli tüm personelin katılımıyla deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı. Yapılan tatbikatta senaryo gereği Kaymakamlık binasında görevli personel sirenlerin çalması ile birlikte masalarının yanında Çök, Kapan, tutun hareketini yaparak kendilerini korumaya çalıştı. Depremin durması ile birlikte tahliye işlemleri hızlı bir şekilde sağlandı. Binadaki görevli personel hükümet konağı bahçesinde toplanması ile birlikte tatbikat sona erdi.
Kaymakam Mustafa Çiftçiler, düzenlenen eğitim tatbikat programının ardından yaptığı açıklamada tatbikatın önemine değinerek  “Hayati önem arz eden olası durumlarda neler yapılması gerektiği bilincinin oluşması ve bu sayede personellerimizin ve vatandaşlarımızın bilgi, beceri ve kabiliyetini artırmak amacıyla düzenlenen Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı çok verimli geçti  tatbikat gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Arzu Baladur