07-13 Mayıs 2022 Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri kapsamında Trafik Denetimlerinin her zaman ve her yerde etkin sürekli ve yoğun şekilde kararlılıkla yürütülmesi, toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik Atatürk Caddesi Kıyı AVM ışıklarda “Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosu ile vatandaşların bilgilendirildiği etkinlik, Vali İlhami Aktaş’ın katılımıyla gerçekleşti.
 
Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik etkinliğine Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yasin Pala, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Ekipleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Trafik polisleri ve jandarma trafik ekipleri tarafından yaya geçidinde uygulama yapılarak sürücü ve yayaların bilgilendirildiği etkinlikte Vali İlhami Aktaş, yaya geçitlerinde bekleyen vatandaşlara bilgiler verip, önceliğin yayalarda olduğunu belirterek vatandaşlara ve çocuklara bilgilendirici broşür, tişört, düdük ve şapka dağıttı.
 
Yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğunu ancak, ışıklı yaya geçitlerinde yanan ışığa göre hareket edilmesi gerektiğini belirten Vali İlhami Aktaş, “Yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçerken hem sürücülerimizin dikkatli olması gerekiyor hem de yayalarımızın sadece yaya geçitlerini kullanması gerekiyor. Bu konuda hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 


Kaynak: DHA