Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulamaları ve Araştırma hastanesinde çalışan Türk İş Sendikasına bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri poliklinikler önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde çeşitli dövizler ile poliklinikler önünde toplanan sağlık çalışanları hakkımızı almak için buradayız dediler.  ÇOMÜ sağlık çalışanlarına genel merkezlerinden de destek geldi. Basın açıklamasına Türk İş Genel Başkan Yardımcısı Adem Sarıçoban, Türk İş İl Temsilcisi Osman Akkürk’ te katıldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulamaları ve Araştırma hastanesinde çalışan Türk İş Sendikasına bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri poliklinikler önünde basın açıklaması yaptı.
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük basın açıklamasında  Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi’nde Rektörlük ve toplu sözleşme komisyonunun katı duruşundan dolayı işçilerin hakkı olan  sadece 2021 yılı için hak ettikleri ortalama  brüt 17.000 TL işçilere ödeme yapılması istediklerini ancak bu talebin ÇOMÜ Rektörü Profesör Doktor Sedat Murat tarafından red edildiğini belirterek hakkımızı alana kadar mücadelemiz sürecek dedi. 
“EĞİLMEYECEĞİZ, EZİLMEYECEĞİZ, HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Yörük Basın açıklamasında şu cümlelere yer verdi:
“Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında 01.10.2020 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık 5-6 oturum yapılmasına rağmen Rektörlüğümüzün Toplu İş Sözleşme Komisyonu tarafından işçilerin ücretlerine %2-%3 teklif edilmiştir. Ayrıca İkramiye ve Sosyal Yardımlara 696 Kanun Hükmünde Kararname’de yapılan Toplu İş Sözleşmesindeki 5+5=10 gün ikramiye, Sosyal Yardımlara ise 45-50 TL teklif edilmiştir. Yapılan tekliflerin çalışan 550 işçi arkadaşımızın mağduriyetine sebep oluşturacağından dolayı sendikamız tarafından kabul görmemiştir. Görüşmelerin sendikalar kanununa göre 60 günlük sürenin dolmasından sonra arabuluculuk yapılarak anlaşma sağlanmadığından Yüksek Hakem Kurulu’na gitmiştir. 04.06.2021 tarihinde Yüksek Hakem Kurulu’ndan gelen Toplu İş Sözleşmesi İşçileri Mağdur etmiştir. Rektörlük ile Genel Merkezimizin görüşmesi sonucunda 27.09.2021 tarihinde 5 maddelik ek protokol yapılmıştır. Fakat yılsonunda gelen enflasyon farkından dolayı işçilerin ücretlerinde tekrar mağduriyet yaşanmıştır. Bunun üzerine Sendikamızın yoğun çabası ve Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay’ın desteği ile Çalışma Bakanlığı arasında görüşme sonucunda 07.01.2022 tarihinde Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede Kamu İş Yerlerinde çalışan tüm işçilerin mağdur olmaması için 2021-2022 Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolüne Tam uyum genelgesi yayınlanmıştır. Ayrıca 08.02.2022 tarihli Çalışma Bakanlığı , Türk-İş Sendikası ve İşveren Sendikası arasında Ek Protokol ile imza altına alınmıştır. Bu çıkan genelge ile  Türkiye Genelinde yaklaşık 13 Kamu İşyeri 2021-2022  Kamu Çerçeve Protokolü’ne tam uyum sağlamıştır. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi’nde Rektörlük ve toplu sözleşme komisyonunun katı duruşundan dolayı işçilerin hakkı olan  sadece 2021 yılı için hakettikleri ortalama  brüt 17.000 TL işçilere ödeme yapılması istenmemektedir. En son görüşmelerimizde 25.04.2022 tarihinde Rektörlüğümüz  Genel Başkan Yardımcımızı arayarak 2021 yılını ödemeyeceklerini beyan etmiştir. Rektörlüğümüzün Bu Katı duruşundan dolayı Sendikamız Genel Merkezi işçilerin 2021 yılı alacaklarından kuruşuna kadar asla vazgeçmeyecektir. Bu sebepten dolayı 2021-2022 yılı Kamu Çerçeve Protokolüne tam uyum sağlanana kadar basın açıklamalarımıza ve eylemlerimize devam edeceğiz. Birkaç üniversite hastanesinde 2022 yılından itibaren imzalaması işçiye ihanettir. Biz 2021 yılı olmadan asla imzalamayacağız. 2021 yılı haklarımızın kuruşuna kadar alınması için siz emekçi kardeşlerimizi sendikamız çatısı altında birlikte haklı mücadeleye davet ediyoruz. Şunu herkes bilmeli ki Pandeminin Kahramanı Sağlık İşçilerimizin hiçbir kuruşunu masada bırakmayacağız. Eğilmeyeceğiz, Ezilmeyeceğiz, Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz.
“ÇANAKKALE’DE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI KAMU İŞÇİSİ DEĞİL MİDİR?
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük’ün basın açıklamasının ardından açıklama yapan Türk İş Genel Başkan Yardımcısı Âdem Sarıçoban ÇOMÜ ile hastane sağlık çalışanları arasında gerekli imzalar atılmaması durumunda ramazan bayramı süresince ÇOMÜ hastanesi önünde eylem yapacaklarını belirterek “ sözleşmeler imzalandığında bize kamuda Sağlık Çalışanlarının maaşlarının 4000 TL’nin altında olmayacaktı. Bunu durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ da bu açıklamayı yapmıştı. Ben şimdi buradan  ÇOMÜ rektörü Profesör Doktor Sedat Murat’ a soruyorum “Çanakkale’de çalışan sağlık çalışanları kamu işçisi değilmidir?, eğer kamu işçisi ise K.Ç.P. (Kamu Çerçeve Protokolü) neden uygulanmaz” biz sendika olarak bu süreçte genel başkanımız işe beraber çalışmalar yaptık. Ve son aşamada bir genel ge yayımlandı ve bu genelgede K.Ç.P. (Kamu Çerçeve Protokolü)  dışında olan tüm iş yerleri K.Ç.P. (Kamu Çerçeve Protokolü)’ ye dahil olacak dendi ve buna üniversitelerde dahildi. Burdan tekrar soruyorum. Bu yayımlanan genelde de üniversiteler dahil edildi ise  burasıda üniversite hastanesi ise bu emekçi kardeşlerim neden K.Ç.P. (Kamu Çerçeve Protokolü)’ye dahil olmuyorlar. Sağlık emekçisi arkadaşlarımız bu hastanede Pandemi süresince gece gündüz çalıştılar. Bu süreçte Pandemi yardımı alamadılar. Pandeminin en ağır ve yoğun koşullarında %2’ye reva görüldüler. Şu an diyoruz ki insanca yaşam için, insanca yaşamak için, sağlık çalışanlarımızın ücretlerini K.Ç.P. (Kamu Çerçeve Protokolü)’ye eşitleyelim maalesef ÇOMÜ Rektörü Profesör Doktor Sedat Murat’ın kulakları tıkalı, gözleri görmüyor. Buradan çağrı yapıyoruz. Eğer K.Ç.P. (Kamu Çerçeve Protokolü)  uygulanmaz ise biz burada, işçimizin hakkını alana kadar Ramazan bayramında da buradan ayrılmayacağız” dedi.
Nazif Cemhan Şen