Her Perşembe günü, Cuma Pazarı’nın Sarıçay kenarında kurulan bitpazarının müşterileri her geçen gün artıyor. Her türlü ikinci el eşyaların bulunduğu pazarda kıyafetler daha çok yer alıyor. Ekonomik kriz nedeniyle durumu iyi olmayan vatandaşlar da hem kendilerine hem de çocuklarına bayramlıkları buradan alıyor.
 
Kentin en işlek alışveriş noktası olan Cuma Pazarı’nın daha önce arkasında kurulan bitpazarına ilginin artmasının ardından buradaki esnaf sayısı da artınca Pazar Cuma Pazarı’nın ön tarafındaki Sarıçay kenarına taşındı. Bitpazarı artık iki köprünün tam ortasında Sarıçay kenarında hizmet veriyor. Her sene bilinirliği artan ve daha da kalabalık olan bitpazarında iğne atsan yere düşmüyor artık. Kimi alım gücü düşük olduğu için ihtiyacını bitpazarından karşılıyor kimi için de ikinci el ürün kullanmak tamamen yaşam tarzı. Koleksiyonerler pazarın baş müdavimleri. Uzun yıllardır yaz kış demeden kurulan ve sabahın en erken saatlerinde bile müdavimlerin dolduğu bu bitpazarı her geçen sene daha da kalabalık hale geliyor.

BAYRAMLIKLAR VE HEDİYELER BİTPAZARINDAN
İkinci el kıyafet, ayakkabı, beyaz eşya, cd, saat, vazo, bahçe ve tarım aletleri, bilgisayar, kitap, oyuncak, mutfak gereçleri, makyaj malzemeleri hatta konserve yiyecekler.  Ne ararsan var. Sarıçay’ın kenarına kurulan bitpazarında yok, yok! Ürünün çeşidine ve niteliğine göre 5 TL de verebilirsiniz 500 TL’de… Ama çarşı içerisinde arayıp da bulamadığınız herhangi bir ürünü burada bulmanız mümkün. Bitpazarında uzun yıllardır esnaflık yapanlar, ekonomik krizle beraber buradaki esnaf sayısı da gelen müşteri sayısından da artış olduğunu söyledi. Bayram öncesi pazarda vatandaşlar daha çok bayramlıkları aldığını belirtti. Kimisinin çocuklarına bayram hediyesi kimisi ise bayram kıyafeti almak için Pazar geldiği ifade edildi. Zamlarla beraber alım gücü düşen vatandaşların bayramlıkları burada aldığını söyledi.

Muzaffer Cirtel