Çanakkale’de bulunan Halkın Bakkallarında kısa bir süre önce 210gr ekmeği 2TL’den satışa sunan S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi  “Askıda Ekmek” kampanyası başlattı.

Yurdun çeşitli yerlerinden sıklıkla ekranlara yansıyan vatandaşların birkaç Türk Lirası tasarruf edebilmek adına saatlerce ayakta sırada beklediği halk ekmeği artık Çanakkale’de de satılıyor. Enflasyon ile baş edemeyen vatandaşlar gelinen son noktada bir ekmekten 1 TL kar edecek. Çanakkale Belediyesinin desteği ile kurulan S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Halkın Ekmeği Halkın Bakkalı’nda uygulamasını hayata geçirdi. Çiftçiyi desteklemek ve sağlıklı ürünlere teşvik etme amacıyla kurulan Halkın Bakkalı’nın iki şubesinde,  bin 500 ekmek 2 TL’den satışa sunuluyor.
Kooperatif bununla birlikte yeni bir uygulama daha başlatarak “askıda Ekmek” uygulamasını da hayata geçirdi.
Kooperatiften kampanya ile ilgili yapılan açıklamada “S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi olarak iyilik paylaştıkça çoğalır düşüncesiyle başlattığımız "Askıda Ekmek" uygulamamız dayanışmayı güçlendiriyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartları gözeterek uygulamaya konulan "Askıda Ekmek" Halk Bahçesi içerisinde ve Esenler Mahallesinde (Derin Cafe - Endüstri Mes.Lis.Mezunlari Derneği Yanı) yer alan Halkın Bakkalı şubelerinde Pazar hariç tüm günler devam edecektir. Tüm kentlilerimizi bekliyoruz; dayanışma güçlendirir.” ifadelerine yer verildi.
Muzaffer Cirtel