Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının 2021 Yılı Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler İle Buluşuyor Projeleri kapsamında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa yürütülen , kadın zeytin çiftçileri yetiştirme, iklim dostu, sürdürülebilir ve verimli çiftçilik pratiklerini öğretme ve organik zeytin üretimini destekleme gibi amaçlar ile  başlayan "Kadın Çiftçilerde Modern Zeytincilikte Yetiştirme Tekniklerinin Yavanlaştırılması'' projesi eğitimleri 2 aşaması da hayata geçirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının 2021 Yılı Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler İle Buluşuyor Projeleri kapsamında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa yürütülen "Kadın Çiftçilerde Modern Zeytincilikte Yetiştirme Tekniklerinin Yavanlaştırılması'' projesi eğitimleri 2 aşaması da hayata geçirildi.

Projenin ilk aşaması, geçtiğimiz yılın Eylül Ayı’nda Dümrek Köyü,  Geyikli Beldesinde ve Bayramiç’e bağlı Pıtırelı köylerinde düzenlendi. Konu uzmanlarının sunumları ve uygulamaları ile gerçekleştirilen eğitimlere Dümrek köyünden 19 Kadın Çiftçi, Geyikli beldesinden 22 Kadın Çiftçi ve Pıtıreli köyünden 35 Kadın Çiftçi Katıldı. Eğitimlerde Genel Zeytin yetiştiriciliği, Fidan Dikimi, Sofralık Zeytin Yapımı uygulamalı olarak üreticilere anlatıldı.
2. Aşama Eğitimler ise; geçtiğimiz Salı günü başladı ve dün tamamlandı. İki aşamalı eğitimleri tamamlayan kadın çiftçilere sertifikaları verildi. Ayrıca eğitime katılan tüm kadın çiftçilere proje bütçesinden sağlanan kaynakla zeytin hasat örtüleri hediye edildi.
Bünyamin Nami Tonka