Toplantıya: Eceabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yücel Tokgöz, teknik personeller, lokanta, restaurant, cafe gibi toplu tüketim yerlerini işleten firma sahipleri ve çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Eceabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yücel Tokgöz yaptı. Konuşmasında; "Millî birlik ve beraberliğimizin harcı olan Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Tarihî Alanı'nın manevi, tarihî, kültürel ve doğal değerlerini, geleceğe olan sorumluluk bilinci ve evrensel düşünceyle koruyup geliştirmek hepimizin ortak görevidir. Tarihi Alanda yapılan Çanakkale Savaşları nedeniyle düzenlenen törenlere ve şehitlik ziyaretlerine her yıl milyonlarca ziyaretçi akın etmekte. Eceabat ilçemize her geçen gün gelen ziyaretçi sayısı artmaktadır.

 İlçemize ziyarete gelen bu insanların en iyi şekilde ağırlamamız gerekir. Bölgemizde lokanta, restaurant, cafe işleten firmaların gıda hijyeni ve güvenilirliğinin önemi giderek artmaktadır. Bizim sizden istediğimiz hijyen konusunda azami gayretin gösterilmesi. Temizlik sizin görünür yüzünüz. İşletme ne kadar temiz olursa size gelen müşteri sayısı artacaktır. İlçemize gelen ziyaretçilerin olumlu düşünceler ile Eceabat ilçemizden uğurlamak elimizde. Herkesin elinden gelen özeni göstereceğini düşünüyorum." dedi.

Ardından bir sunum yapan Gıda Yüksek Mühendisi Serkan Erkan "Gıda üretim ve tüketiminde insan sağlığını tehdit eden risklerin belirlenmesi, İnsan sağlığını tehdit eden bu risklerin giderilmesi için alınması gereken önlemler hakkında firma sahipleri ve çalışanları bilgiler verdi.

Toplantı firma sahipleri ve çalışanlarının sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi