Vali İlhami Aktaş ve Eşi Songül Aktaş, MÜSİAD Kadın Çanakkale Komisyonu tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği kapsamında Kadınlara Aronya Fidanı Teslimi ve Dikimi etkinliğine katıldı.
 
Yenice İlçesi Reşadiye köyünde gerçekleştirilen etkinliğe; Vali İlhami Aktaş ve Eşi Songül Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş,  İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, MÜSİAD Çanakkale Kadın Komitesi Üyeleri, Muhtarlar, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, MÜSİAD Çanakkale kadın komitesi üyelerinden Emel Torun ve Reşadiye köyü muhtarı Nuran Şen tarafından birer konuşma yapıldı.
 
Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından dua edildi ve sonrasında Vali İlhami Aktaş ve Eşi Songül Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın ve MÜSİAD Çanakkale Kadın Komitesi Üyeleri tarafından Reşadiye köyünde yaşayan kadınlara toprak ile buluşması için Aronya fidanı teslim edildi.
 
Reşadiye Köyündeki kadınlara Aronya Fidanı tesliminin sonrasında Aronya Ata tohumlarını Lapseki Belediyesi’ne teslim etmek için MÜSİAD Çanakkale Kadın Komitesi Üyeleri tarafından Lapseki Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Bozkurt’a verildi. Aronya fidanı teslimi ve dikimi etkinliği, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.