Boğaz Medya sosyal medya hesaplarında canlı olarak  yayınlanan Sami Er’in sunduğu N’apıyorsunuz?  adlı programın  konuğu olan Çanakkale Mimarlar Odası Başkanı Sevil Ural kent ve mesleği hakkında  bilgi birikimini aktardı. Dernek olmaktan sivil toplum kuruluşu misyonuyla kamuyu bilgilendirme misyonları olduğunu da kaydeden Ural, TMMOB’a bağlı olduklarının altını çizerek, TMMOB’nin gücünü üyelerinden ve bilimsel dayanaklardan aldığını belirtti. 
 
Boğaz Medya sosyal medya hesaplarında canlı olarak  yayınlanan Sami Er’in sunduğu N’apıyorsunuz?  adlı programın  konuğu olan Çanakkale Mimarlar Odası Başkanı Sevil Ural kent ve mesleği hakkında  bilgi birikimini aktardı
7.Dönem, 13 senedir başkanlık yapan Mimar Sevil Ural mimarlık alanında Türkiye genelinde 27 şube, 85 temsilcilik olduğunu belirtti.1987’de kendi bürosunu açtığında Çanakkale’de oda olmadığını ve bunun eksikliğini hissederek, çalışmalara başladığını belirten Ural, “Biz mesleki uyarılarımızı bilime dayalı olarak yapıyoruz. Aslında her şeye itiraz etmiyoruz, keşke bizden yararlansalar, çünkü biz uyarılarımızı bizden yararlanılsın diye yapıyoruz .Beş serbest mimarlık yapan arkadaş olarak girişimlere başladık” derken, 1990’da Çanakkale’de temsilcilik açıldığını ve o dönemin belediye başkanı İsmail Özay’ın kendilerine destek verdiğini kaydetti.Aktif oldukları için temsilcilik süresinin çok uzun sürmediğini belirten Ural, “1996’da şube olduk” dedi.
“ODAMIZ MESLEKTAŞLARIMIZIN İKİNCİ EVİDİR”
Oda üyeleriyle sağlıklı bir iletişim içinde olduğunun altını çizen  Ural, “Çanakkale küçük şehir olduğu için bunun avantajlarını yaşıyoruz. 382 üyemiz var. Bunun 200’ü kamuda çalışıyor. Mimarlar odası meslektaşlarımızın ikinci evi gibi, önemli olan aidiyet hissetmek” şeklinde konuştu.
“GÜCÜMÜZÜ BİLİMSEL DAYANAKLARDAN ALIYORUZ”
Dernek olmaktan sivil toplum kuruluşu misyonuyla kamuyu bilgilendirme misyonları olduğunu da kaydeden Ural, TMMOB’a bağlı olduklarının altını çizerek, TMMOB’nin gücünü üyelerinden ve bilimsel dayanaklardan aldığını belirtti. 
“ODAMIZIN UYARILARI DİKKATE ALINMALI”
“Çanakkale’de yaptığımız itirazlar, açtığımız davalarla o görevimizi de yerine getiriyoruz ve mesleki uyarıları bilime dayalı olarak yapıyoruz” diyen Ural, “Her şeye itiraz etmiyoruz aslında, keşke bizden yararlansalar, çünkü biz uyarılarımızı bizden yararlanılsın diye yapıyoruz. Havalimanı, köprü, yol örneklerinde olduğu gibi. Oy verdiğimiz parti de olsa, aynı şeyleri söyleriz ” dedi.
“ODAMIZ SAĞLIKLI YAŞAM ÇEVRESİ İLKESİNİ EDİNMİŞTİR”
 Mimarlık mesleğinin insanı ve canlıyı etkileyen bir meslek olduğunu söyleyen Ural, “Her türlü, hareket bizi de etkiliyor. Odamız mimarların haklarını korumanın yanı sıra toplumun sağlıklı bir yaşam çevresine kavuşmasını ilke edinir ”  diye sözlerini tamamladı.
Muzaffer Cirtel