Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı şef Osman Demirci, Beyaz TV’ de yayınlanan “Belma Belen ile Geziyoruz” programında Çanakkale yemeklerini tanıttı.
 
Osman Şef olarak bilinen Osman Demirci, her platformda Çanakkale yemeklerini tanıtıyor. Bu sefer Beyaz TV’de yayınlanan program için ocak başına geçti. Çanakkale kara savaşlarına Mehmetçiklere verilen yağlı buğday çorbası tarifi ile program çekimlerine başladı. Programın sunucusu Belma Belen’e başında yağlı buğday çorbasını anlatan Osman şef ardından çorbanın tarifi ne vererek çorbanın yapılışını anlattı. Çanakkale polis deniz evinin Çanakkale boğazı manzaralı yerinde çekilen programda Osman şef otlu bulgur pilavı tarifini de vererek Kazdağlarından toplanan otlar ile yapılan otlu bulgur pilavını hazırladı.  
 
Çanakkale’nin her alanda önemli bir avantaja sahip olduğunu belirten Osman Demirci; ’’Çanakkale turizm için kullandıkları çok önemli değerleri gasrtonomi ile birleştirirse ortaya inanılmaz bir turizm potansiyeli çıkacaktır. Artık tatil anlayışının değiştiği bir dönem yaşıyoruz. Seyahat edenler gezecekleri kentin yemeklerini de merak ediyor ve o kentin meşhur yemekleri seyahat edenler için bir tercih olabiliyor. Dolayısı ile zaten turizm açısından doğal güzellikleri ve tarihi tartışılmaz olan Çanakkale’nin bilinmeyen yemek tatlarını da ortaya çıkarmamız tanıtmamız gerekiyor. Çanakkale’ nin bir gastronomi kenti olması için her şeye sahip. Ayvacığın eti, denizimizin balığı, ahtapotu, kalamarı yani deniz ürünleri, Yenice’nin kapya biberi, yeşil biberi, Kazdağlarının otları, kekiği, Kösedere’ nin domatesi, Bayramiç’in susami, Biga’nın pirinci gibi zaten kendi yemeklerim için kendi ürünleri kullananabileceğimiz inanılmaz bir ürün çeşitliliğine sahibiz.  Çanakkale yemekler yeterli, etkili ve sürekli bir tanıtım ile bir gastronomi kenti olabilir. Çanakkale’nin bir gastronomi kenti olması için hiçbir eksiği yok. Çanakkale yemeklerini, tatlılarını Çanakkale Aşçılar ve pastacılar derneği olarak her alanda tanıtmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Bu tanıtımlarda başarılı olabilir ve tanıtımlarımızı devam ettirirsek tarihi ve doğal güzellikleri için tercih edilen Çanakkale yemekleri içinde tercih edilebilen bir konuma gelir. Yani Çanakkale için bir gastronomi kenti olmak hayal değil” dedi.
Muzaffer Cirtel