Şubat ayında askıda itiraz süresi bitince tescil edilmiş olacak. Öte yandan, şu günlerde Bayramiç Ziraat Odası ve Pıtıreli Kooperatifi işbirliği ile Bayramiç Zeytinyağı kısa tanıtım videosu da çekiliyor. Bayramiç’in verimli topraklarında zeytin hasadı gerçekleştirilen köylülerin sıcak görüntüleri, üretmenin ve emeğin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Yakında Coğrafi İşarete kavuşacak olan "Bayramiç Zeytinyağı" için kısa tanıtım videosu çekimleri başladı.
Bayramiç Ziraat Odası yaptığı açıklamada;Fotoğraf Sanatçısı Serkan Uslu tarafından gerçekleştirilen çekimlerden renkli kareler yansıdı. İlçemiz için bir coğrafi işaretli ürünün daha odamız tarafından kazandırılması bizi gururlandırdı.” notunu düştü.
Bayramiç’in 4 coğrafi işaret tescilli ürünü olacak olan Bayramiç Zeytinyağı Kasım ayının başında, Türk Patent ve Marka Kurumu Bülteninde yayınlandı. Şubat ayında askıda itiraz süresi bitince tescil edilmiş olacak.

“ZEYTİNYAĞI BAYRAMİÇ’İN 4. COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ ÜRÜNÜ OLACAK”
Konuyla ilgili olarak, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada; Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan; "Çanakkale’mizin 9. Bayramiç’in 4 coğrafi işaret tescilli ürünü olacaktır. Askı ilan süresi 3 ay olup, Şubat ayında askıda itiraz süresi bitince tescil edilmiş olacaktır. Bayramiç Zeytinyağı 01.11.2021 tarih ve 112 sayılı Türk Patent ve Marka Kurumu Bülteninde Bayramiç Zeytinyağı olarak yayınlanmıştır” şeklinde bilgi vermişti.

Bünyamin Nami Tonka