Çanakkaleli şehit öğretmenleri mezarı başında ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, anlamlı günde mezara çiçek bırakarak dua etti.

Geçtiğimiz gün kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken emekli olan, vefat eden ve şehit olan öğretmenler de unutulmadı.  İl Millî Eğitim Müdürümüz Ferhat Yılmaz, görevi başında şehit olan öğretmenleri mezarı başında ziyaret ederek dua etti. İl Müdürü Ferhat Yılmaz, Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı, Şube Müdürü Hasan Ergüven, şehidimizin yakınları, Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin de katılımıyla Çanakkaleli Şehit Öğretmenler Mehmet Pehlivan ve Vahit Tuna kabirleri başında dualarla anıldı.

Işıklar ve Kalafat köyü mezarlığına gerçekleştirilen ziyaret sırasında Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, kabirlerine kırmızı karanfiller bırakıldı. Şehit Öğretmenlerimiz Mehmet Pehlivan ve Vahit Tuna'nın hatırası, isimlerinin verildiği Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi ile Vahit Tuna Anadolu Lisesinde yaşatılmaya devam edilecektir.


Kaynak: Haber Merkezi